Skal lære at bruge storskrald

Vil undgå storskrald på gaden

Mange aarhusianere har sikkert oplevet, hvordan reoler, stole, byggeaffald, pap og lignende ligger henkastet ved byens nedgravede skraldecontainere.

Og det er ikke meningen med skraldecontainerne i Aarhus.

For at undgå det og lære de tusindevis af unge, som netop er flyttet til byen for at studere, at genbruge, rykker Aarhus Kommune de kommende dage ind på Universitet.

Her vil Kommunen lære de studerende, hvordan man kan genbruge møbler, og hvordan man gratis kan få afhentet storskrald foran sin egen hoveddør.

Derfor vil AffaldVarme Aarhus have en stand på Studenterrådets Studiemesse på Aarhus Universitet de kommende dage, hvor omkring 15.000 til 20.000 ventes at deltage.

- Det er vigtigt at få de unge til at håndtere storskrald rigtigt, når de kommer til byen, siger rådmand for Teknik og Miljø, Kristian Würtz, i en pressemeddelelse.

Han fortsætter:

- Mange tror, de gør det rigtige ved at stille storskrald ved siden af de nedgravede containere. Grundlæggende vil vi gerne have, at de ikke slæber deres storskrald flere 100 meter og stiller det et forkert sted. Men i stedet for at tale til dem med løftede pegefingre vil vi fortælle, at Aarhus Kommune har en rigtig god og gratis ordning, hvor man kan bestille og få afhentet storskrald lige uden for sin hoveddør.

Studenterrådets Studiemesse finder sted fra den 1. til den 3. september.