Sisse Fisker arrangerede festdag for syge børn med sangstjerner

I dag var en stor festdag for indlagte, syge børn på Aarhus Universitetshospital, da de blev overrasket med is, pølser, dans og sangstjerner fra X-faktor og MGP

I dag kunne alle indlagte børn på Aarhus Universitetshospital i Skejby for en stund glemme deres sygdomme og få sig noget af en festdag.

TV-vært og foredragsholder Sisse Fisker fik arrangeret dagen gennem sin egen forening: SMILfonden, som stod for at give de syge børn en dejlig oplevelse med is, pølser, gaver og stjerner fra X-faktor, MGP og Ramasjang.

Sygdom tæt ind på livet

SMILfonden er en forening, der skal sprede smil hos børn i behandling på danske hospitaler. Det sker via sociale arrangementer og aktiviteter som dagen i dag. For Sisse Fisker var det ikke tilfældigt, at hun stiftede lige præcis denne forening. Det hele startede, da hun som nybagt forælder, oplevede det, mange forældre frygter.

quote Det er vanvittigt frustrerende, når ens børn er indlagte. Man står som forælder og er fuldstændig magtesløs.

Sisse Fisker, TV-vært og foredragsholder

- Mine børn var spæd, da de skulle indlægges og opereres. Jeg forventede en rolig barsel med et sundt barn, men lige pludselig skulle man igennem et forløb med tre operationer og forskellige undersøgelser, hvor man indimellem tænker, hvordan det skal ende, siger Sisse Fisker til TV2 Østjylland.

Mange familier i samme situation

Sisse Fiskers to drenge led af lyskebrok og skulle begge opereres og lægges i fuld narkose på Børnekirurgisk Klinik på Rigshospitalet.

Men rundt omkring på hospitalet fik hun øje på mange andre bekymrede forældre, der også ventede på, at deres kronisk syge børn blev kørt ud fra operationsstuen.

Det så ud som om, at børnene havde en god festdag.
Det så ud som om, at børnene havde en god festdag.

Den oplevelse gjorde så stort et indtryk på hende, at hun fik ideen til at gøre noget godt for de familier, der gik igennem lignende oplevelser.

- Det er vanvittigt frustrerende, når ens børn er indlagte. Man står som forælder og er fuldstændig magtesløs. Man er fyldt med frygt og kan ikke gøre noget som helst. Man vil hellere end gerne tage smerten fra dem og på sig selv i stedet for, men det kan man ikke, siger hun. 

Intet andet end fest og glæde

Mange af de børn, der fik en festdag i dag, er kronisk syge og er blevet opereret mange gange. Det gør, at Sisse Fisker har indført én regel.

Nemlig at der ikke må snakkes om sygdomme. Dagen skal udelukkende byde på fest og glade stunder.

- Det er drønhårdt for alle i en familie – søskende, forældrene og barnet selv. Så det her med, at man kan samle alle i to timer kun med sjov og løger – det er dejligt. Jeg sørger for, at vi får én med fra X-faktor, MGP og Ramasjang. Der skal være dans, musik og gaver, hvor vi bare kan hygge os. Og god mad. Det er nok ikke det sundeste, vi serverer, for det er jo en fest, siger hun.

VIDEO: Se her, hvordan festdagen gik.
80_percent

play Lystbådepladser bliver revet væk

Ikea Skejby Aarhus IKEA

Genåbningsglæde hos IKEA: Håber ikke alle kommer på tirsdag

LINE JENSEN, KUNSTIGE NEGLE

play Line elsker kunstige negle: Former dødsstjernen på din fingerspids

Politi

Mand bragt på hospitalet efter slag og spark i hovedet

renovering

Danskerne vil bruge feriepenge på boligen - og det er et problem, siger eksperter

Motorvej

play Tilbageblik: Så længe har man drømt om en motorvej