Simsek: Vi skal investere i mere asfalt

Bünyamin Simsek (V) vil have flere investeringer i asfalt i Aarhus, hvilket han mener vil løse trafikale problemer

Gennem de seneste år har de trafikale udfordringer i Aarhus fyldt meget i den politiske debat, og tirsdag blev emnet også debatteret, da TV 2 | ØSTJYLLAND afholdte midtvejsvalg i Aarhus Kommune med en politisk debat i Stakladen.

Her var letbanen, fremkommeligheden på Ringgaden, Kystvejen og adgangsforholdene til parkeringskælderen på Dokk1 blandt andet oppe at vende.

Begavede investeringer

- Vi skal lave de begavede investeringer i udvidelse af vores vejnet, vi skal kollektiv trafik, vi skal lave cykelstier, og vi skal sørge for, at man har mulighed for at have et arbejde inde i byen, selvom man bor udenfor, og det investerer vi masser af midler i, siger Jacob Bundsgaard (S), der er borgmester i Aarhus Kommune.

Venstres Bünyamin Simsek mener dog ikke, at man kan tale om begavede investeringer, og han vil have afsat flere penge fra budgetterne til mere asfalt.

Mere asfalt løser problemer

- Nej, absolut ikke, for der har været et rødt flertal, der stadig eksisterer, som ikke har villet investere i infrastrukturen, når det gælder asfalt, men alene har fokus på den offentlige transport, letbane og cyklister, som vi også støtter op om, men for at der er balance i forhold til fremkommeligheden, så skal vi investere i asfalt, siger Bünyamin Simsek og fortsætter:

K-politiker: Kamp mod radikalisering savner konsekvens

- Trafikplanlægningen er sådan set god, og der er bunker af rapporter, der fremskriver hvordan, vi skal investere i asfalt, men det kræver, at der er et flertal i byrådet, som vil afsætte de nødvendige midler, og det har byrådet ikke gjort de seneste ti år.

Rabih Azad-Ahmad (B) påpeger, at Venstre selv har haft muligheden for at påvirke det den vej.

- Når man for eksempel kører på Ringgaden, kan man se, at der er nogle udfordringer, og det er udfordringer, der skal løses. Jeg mener faktisk, at vi har gjort nogle kloge investeringer, og i de seneste tre-fire budgetforhandlinger har vi afsat midler, og der var både de Konservative og Venstre med til de forlig, der er indgået. Og når man er med der, så har man jo også accepteret, at det er de ting, man afsætter midler til, Rabih Azad-Ahmad.

TV 2 | ØSTJYLLAND gennemfører i november måned midtvejsvalg fra samtlige østjyske kommuner samt regionen. Tirsdag gælder det, som den sidste af kommunerne, Aarhus, og onsdag er det Region Midtjyllands tur.

I videoen øverst på siden kan du se debatten om de trafikale forhold i Aarhus.