Simsek forklarer om skoletiltag

Aarhus Kommune vil begynde forebyggelse af radikalisering i 4. klasse

02:14

1 af 2

Børn helt ned til 4. klasse i folkeskolerne skal have terrorisme og ekstremisme på skoleskemaet.

I Aarhus Kommune arbejder man lige nu på et forslag om at forebygge radikalisering ved at undervise elever fra 10 år og opefter. Det kan ifølge Bünyamin Simsek (V), der er børn og unge rådmand i Aarhus Kommune, være et nødvendigt tiltag for at undgå, at unge allerede i en tidlig alder bliver tiltrukket af ekstreme miljøer.

- Vi har gode erfaringer med at tilbyde vores 9. og 10. klasser workshops, hvor 150 klasser har taget imod tilbuddet, og hvor vi har fået gode tilbagemeldinger. Jeg tror på, at den tidlige forebyggelsesindsats har en større effekt, hvor vi kan være med til at klæde vores børn på i en tidlig alder, og der handler det om, at vi naturligvis skal strikke et pædagogisk tilbud sammen, der er målrettet i forhold til aldersgruppen, siger Bünyamin Simsek.

Se: V: Aarhus er vejen frem

Det er frivilligt, om de enkelte skoler og lærere vil benytte sig af undervisningstilbuddet fra Aarhus Kommune, og det er endnu ikke sikkert, at det kommer til at gælde helt ned til 4. klasse.

- Vi har ikke endeligt slået fast, om vi skal helt ned til 4. og 5. klasse, men det er det, som vi er i gang med at undersøge. For mig er det vigtigste, at det er et tilbud, vi giver til skolerne, hvor det er lærerne, der vurderer, om de vil bruge det i de enkelte klasser, siger Bünyamin Simsek.

Du kan se hele interviewet med rådmanden i videoen øverst på siden.