Silkeborg IF henter georgier i AGF

Davit Skhirtladze skifter til SIF i vinterpausen. Han får kontrakt frem til sommeren 2017

I bestræbelserne på at stå bedst muligt rustet til forårets kamp om oprykning til Alka Superligaen har Silkeborg IF hentet offensiv forstærkning. Den 22-årige georgier Davit Skhirtladze skifter fra årsskiftet fra AGF til SIF. Han har i dag underskrevet en kontrakt frem til sommeren 2017 med klubben.

- Jeg er meget glad for at skrive kontrakt med SIF. Det er et godt skridt videre i karrieren for mig. Der er gode forhold i Silkeborg og det er en klub med traditioner. Det er det helt rigtige for mig, og jeg er her for at gøre mit bedste og hjælpe SIF, siger Davit Skhirtladze i en pressemeddelelse.

Skhirtladze kom til AGF i januar 2011 og har således spillet hos århusianerne, siden han var 17 år. Hos AGF er han noteret for 83 kampe og ni mål. Den offensivt stærke spiller er desuden georgisk ungdomslandsholdsspiller.

Genforenet med tidligere træner

Davit Skhirtladze bliver i SIF genforenet med Peter Sørensen, som trænede ham i AGF og var hans chef, da han i sin bedste periode for århusianerne udfoldede talentet i makkerskabet med islændingen Aron Johannsson, der i 2013 skiftede til hollandsk fodbold.

- Det har været en faktor i min beslutning, at Peter Sørensen er træner i SIF. Han var den første træner, der gav mig chancen og han kender mine kvaliteter og ved, hvordan han får det bedste ud af mig. Jeg glæder mig til samarbejdet, lyder det fra Skhirtladze.

I SIF glæder sportschef Jesper Stüker sig over tilgangen af den 22-årige georgier.

- Davit Skhirtladze kan spille de fire forreste positioner og er set som en spiller, der kan hjælpe os med et af de områder, hvor vi ikke er lykkedes optimalt - nemlig at lave mål. Davit er nok bedst som spilleren, der har næstsidste fod på bolden ved scoring, men han har også et uforløst potentiale som målscorer, siger SIFs sportschef, Jesper Stüker.

Davit Skhirtladze har kontraktudløb i AGF ved årets udgang og skifter således transferfrit til SIF.

Silkeborg IFs cheftræner, Peter Sørensen, er tirsdag aften gæst i TV 2 | ØSTJYLLANDs fodboldmagasin, Fodbold med Horup. Her kan du høre hans kommentar til købet af Davit Skhirtladze. Se med kl. 22.35.

Jægergårdsgade

Brand i Aarhus: Beboere evakueret

20210120-171659-2-1920x1283we

Biden er officielt præsident: Tidligere østjysk Trump-støtte er positiv

Anders Kühnau

Regionsrådsformand om fald i vaccineleverance: Ældre og sårbare kommer til at vente

Liva

Liva er både dansker og amerikaner: - Derfor er det her præsidentvalg helt specielt

Wallpipe Lisbeth

playLisbeth fra Løvens Hule har stor succes – her er opskriften

Genrebillede, frisør

Frisørorganisation: - Det er fuldstændig vanvittigt at køre ud til kunder