Sigtet efter gentagne skældsord

En 54-årig mand er blevet anholdt og sigtet for at råbe skældsord og hidse sig op flere gange

Foto: Colourbox

En 54-årig mand fra Aarhus er blevet anholdt flere gange, efter at han ved flere lejligheder har opført sig aggressivt og har råbt skældsord.

Manden skulle tilbage i september have fornyet sit buskort på Rutebilstationen i Aarhus. Ifølge Østjyllands Politi var han højtråbende og aggressiv:

- Ekspedienten vil så ikke ekspedere ham, hvilket ikke hjælper på hans humør, og så hidser han sig endnu mere op og spytter blandt andet på den afskærmning, der er mellem dem, siger politiassistent ved Østjyllands Politi Marianne Morgen til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Ekspedienten nægtede at forny mandens buskort, og det skulle angiveligt have fået ham til at råbe blandt andet "svin" efter hende.

Politiet blev tilkaldt, men den 54-åriges opførsel fortsatte, og han blev derfor anholdt.

I den slags sager får den sigtede tilsendt et bødeforlæg til for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen, som vedkommende så enten kan betale, eller man kan bede om et retsmøde.

Flere skældsord under retsmøde

I dette tilfælde valgte manden et retsmøde. Og her opstod der igen tumult, da manden blev dømt for at overtræde ordensbekendtgørelsen.

Han råbte angiveligt "svin" af dommeren, anklageren og den politimand, der var tilstede i retten, og politmanden "kunne bare vente sig" og "han skulle passe på".

Manden blev ført ud af retslokalet, og på Lille Torv uden for retsbygningen fortsatte han sin opførsel. Derfor blev manden anholdt - igen - og taget med på politigården - igen.

- Vi har ind i mellem de her sager, hvor folk hidser sig op under et retsmøde, og så bliver de sigtet igen, og så kører der så endnu en retssag, lyder det fra Marianne Morgen.

Manden er sigtet for overtrædelse af straffeloven §121 om at have udtalt sig fornærmeligt overfor en, der handler i offentlig tjeneste.