Sigtes ikke for attentatplaner

Politiet afhørte en tredje mand om attentatplaner mod Nicolai Wammen, men opgav at sigte ham, siger mandens advokat

Københavns Politi har sigtet to personer for de formodede attentatplaner mod forsvarsminister Nicolai Wammen (S), der var borgmester i Aarhus Kommune i perioden 2006-2011, men også en tredje mand er blevet afhørt med en sigtets rettigheder.

Det forklarer advokaten Andro Vrlic, der er blevet hyret til at forvare netop den tredje mand, en 24-årig somalier fra Mjølnerparken på Nørrebro.

Se: Medie: Attentatplan mod Wammen

- Min klient har været afhørt med en sigtets rettigheder. Jeg har været i kontakt med politiet i dag, og her bekræfter man, at han ikke vil blive sigtet, siger forsvarsadvokaten til Ritzau.

- Han havde selv en oplevelse af, at han var sigtet, og han har fået en meget hårdhændet behandling. Men han er altså ikke sigtet, siger advokaten.

Hos Københavns Politi afviser pressechef Mads Jensen at udtale sig om oplysningerne, men gentager, at to personer er sigtet i sagen.

Det var i forlængelse af en omfattende ransagningsaktion på fem adresser i København onsdag, at politiet valgte at sigte to mænd for overtrædelse af straffelovens paragraf 113, stk. 2, der blandt andet dækker over angreb mod ministre.

Se: Politiet bekræfter sigtelser

Mere konkret drejer sigtelsen sig om planer om et attentat mod forsvarsminister Nicolai Wammen (S), fortalte en af de sigtedes advokater torsdag til Ritzau.

- Der er en person, der har henvendt sig og fortalt, at han er sigtet for planer om et attentat mod forsvarsministeren. Han vil gerne have mig som sin advokat, sagde forsvarsadvokat Bjørn Elmquist.

Politiets beviser mod mændene er tilsyneladende ikke særlig stærke, da man torsdag opgav at fremstille dem i grundlovsforhør.