Sigter borgmester i SMS-sag

Statsadvokat sigter Jacob Bundsgaard (S)

Aarhus-borgmester Jacob Bundsgaard (S) og tidligere havnedirektør Bjarne Mathiesen bliver nu sigtet af statsadvokaten i sagen om overtrædelser af straffelovens paragraf 263 - lov om brevhemmelighed.

Det fremgår af en afgørelse fra statsadvokaten, som TV 2 | ØSTJYLLAND er i besiddelse af.

Statsadvokaten går således imod Østjyllands Politi, der tidligere valgte at henlægge sagen, hvor Jacob Bundsgaard som formand for Aarhus Havn og den daværende havnedirektør Bjarne Mathiesen anklages af en gruppe kranførere for uberettiget aflæsning af SMS-beskeder.

Baggrunden er, at tre kranførere blev fyret på baggrund af en SMS-korrespondance med de øvrige kranførere om en konflikt mellem kranførerne på Aarhus Havn og havnens ledelse tilbage i 2012.

Dengang var Bjarne Mathiesen direktør på Aarhus Havn, og Aarhus-borgmester Jacob Bundsgaard var - og er stadig - formand for havnebestyrelsen.

Se: Sms-sag tages op igen

Ifølge kranførerne læste ledelsen på Aarhus Havn en lang række SMS'er mellem tre kranførere og deres 25 havnekollegaer. SMS-beskederne omhandlede en arbejdskonflikt.

Efterfølgende blev tre kranførere, heraf to arbejdsmiljørepræsentanter, i november 2012 bortvist.

Det fik 28 kranfører til at melde Jacob Bundsgaard og Bjarne Mathiesen til politiet, men den 7. februar 2013 standsede Østjyllands Politi efterforskningen i sagen.

Sagen har efterfølgende været forbi Statsadvokaten et par gange, og hver gang har Statsadvokaten anmodet politiet om at forsætte sagen.

Senest valgte Østjyllands Politi den 9. oktober at standse efterforskningen, hvilket havnearbejderne på ny klagede over.

Se: Mobbe-SMS'er er en privat sag

Statsadvokaten skriver i sin afgørelse, at han anmoder Østjyllands Politi om at genoptage efterforskningen, ligesom statsadvokaten har besluttet at foretage sigtelser mod Jacob Bundsgaard og Bjarne Mathiesen.

Borgmester og formand for havnebestyrelsen Jacob Bundsgaard (S) er tirsdag ikke til rådighed for interview, men i en skriftlig kommentar skriver han:

- Jeg er blevet oplyst om, at statsadvokaten har omgjort Østjyllands Politis afgørelse om at henlægge sagen, således at efterforskningen skal fortsætte. Jeg står naturligvis til rådighed i forhold til politiets arbejde, hvis der stadig måtte være aspekter i sagen, som statsadvokaten ikke mener, er belyst. Politiet skal nu have ro til den videre efterforskning, og jeg har derfor ikke yderligere kommentar, skriver Jacob Bundsgaard til TV 2 | ØSTJYLLAND.

TV 2 | ØSTJYLLAND har forgæves forsøgt at få en kommentar fra Bjarne Mathiesen.

Se mere om sigtelserne af Jacob Bundsgaard og Bjarne Mathiesen i tv-indslaget øverst i artiklen.