- SFOen må også spare

Sådan lyder det fra de aarhusianske folkeskolelærere

Når lille Mathilde eller Magnus om formiddagen er i skole, ønsker politikerne i Aarhus, at de skal have den næstbilligste undervisning i de seks byer, kommunen plejer at sammenligne sig med. Det fortæller DR Østjylland.

Men når skoledagen er slut, og de går over i fritidsordningen, får klokken en helt anden lyd. Der ligger Aarhus helt i top, målt på udgifterne, og nu vil lærerne ikke længere tie stille om forskellen.

- Det gør en stor forskel. Vi skærer ned på undervisningens timetal og antallet af lærere, og SFOerne må have nemmere ved at finde besparelser, siger formanden for Aarhus lærerforening, Søren Aakjær.

Resultatet er, at der ikke i mange år har været så store klasser som nu.

Vil højst koste 65 mio. kr.
Lærerformanden gør opmærksom på, at det højst vil koste 65 mio. kr. at få undervisningen i Aarhus op på landsgennemsnittet, og ifølge kommunalstatistiske efterretninger kunne det beløb nemt hentes ved at få SFO-udgifterne ned på landsgennemsnittet.

Løsningen er enkel, i hvert fald ifølge lærerne. Politikerne skal bare lade lederen på den enkelte skole bestemme, hvordan udgifterne skal fordeles mellem undervisning og fritidsordning.

-  Jeg kunne godt forestille mig, at lederne ville overføre penge til undervisningen, for den har været udsultet meget hårdere end fritidsordningerne i de seneste 5-6 år, siger Søren Aakjær.