SF foreslår justering af vildskov-projekt: Vil forhindre mere usikkerhed

Vildskov-projektet i Marselisborgskovene bør rykkes sydpå og kun en mindre del af skoven skal indhegnes, mener SF i Aarhus.

Debatten om at gøre Marselisborgskovene til delvis vildskov har taget en ny drejning.

Projekt Moesgård Vildskov, der blandt andet handler om at lave indhegning med græssende dyr på 100-200 hektar, har vakt opsigt, fordi der er frygt for konsekvenserne for fritidslivet i skoven.

Nu foreslår SF i Aarhus en justeret plan, hvor projektet rykkes sydpå og færre hektar skov indhegnes:

- I den nordlige del er der gode naturværdier, men der er også rigtig mange mennesker, der bruger skovene, siger Liv Gro Jensen (SF), byrådsmedlem i Aarhus Kommune, til TV2 ØSTJYLLAND.

Vil indhegne 50 hektar

Konkret foreslår partiet, at den oprindelige plan om at lave vildskov i Marselisborgskovene kommer til at inddrage flere andre kommunale arealer, der grænser op til skovene i den sydlige del.

I SF’s forslag indhegnes der cirka 50 hektar skovareal mod til gengæld at inddrage tilstødende landbrugsarealer, så man samlet kommer op på et areal på minimum 100 hektar.

- Nu ligger det som landbrugsareal, og det får naturen ikke super meget gavn af, siger Liv Gro Jensen.

Projektet om vildskoven blev oprindeligt vedtaget med et bredt politisk flertal, og idéen går blandt andet ud på, at lade skovene stå mere urørt og indhegne 100 til 200 hektar til græssende dyr for biodiversitetens skyld.

- Usikkerheden må ikke vokse sig større

Planen har medført mange reaktioner fra brugere af skovene, der er bekymrede for, at skoven bliver mere besværlig at færdes i.

Se hele indslaget om SF's nye forslag til vildskov ved Aarhus.

Det er jo ikke sådan, at alle brugere har været utilfredse, så hvorfor er det, at I vil lave om på den oprindelige plan?

- Vi hører heller ikke, at alle er kritiske. Det, der er vigtigt, det er at finde nogen løsninger på det her. Det er nødt til at gå op, og der er nødt til at ske noget, for at usikkerheden ikke vokser sig større, at alle kan blive hørt og at der ikke bliver mere kritik af det her projekt, siger Liv Gro Jensen.

Rådmand hælder mest til at finde ny placering

Socialdemokratiet i Aarhus ser gode takter i SF’s justerede plan om vildskoven. Især ideen om at inddrage flere arealer.

Venstre og Konservative har tidligere foreslået helt at droppe planerne, og står det til rådmanden på området, er det bedst at finde et nyt sted:

- Det bliver så godt som umuligt at leve op til kravet fra forligskredsen om ikke at genere fritidsbrugerne overhovedet, hvis man både vil lave vildskov og indhegninger med fritgående dyr.

- Derfor skal vi i fællesskab beslutte, om vi skal gå videre med projektet her eller finde et andet område. Jeg hælder mest til det sidste, siger Bünyamin Simsek (V), rådmand for teknik og miljø i Aarhus Kommune, til TV2 ØSTJYLLAND.