SF: Drop ny lufthavn

Ny lufthavn ved Thomasminde er for dyr, mener aarhusiansk byrådsmedlem

Foto: Lars Henrik Mardahl / Colourbox. Collage: TV2OJ

Med Skanderborg Kommunes afvisning af, at en eventuel ny østjysk lufthavn skal placeres ved Låsby, er der reelt kun én mulighed tilbage - nemlig at lufthavnen placeres på Thomasminde nord for Aarhus.

Denne placering møder dog hård modstand internt i Aarhus Byråd.

Tirsdag eftermiddag fastslår SFs medlem af Teknisk Udvalg i Aarhus Kommune, Jan Ravn Christensen, at han er modstander af en lufthavn på Thomasminde i nærheden af Trige.

- En lufthavn ved Thomasminde er alt for dyr. Den kommer formentlig til at koste op imod 3 mia. kr. Det er frygteligt mange penge - og det er en dårlig investering, siger Jan Ravn Christensen til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Se: Kigger mod Thomasminde

Jan Ravn Christensen understreger, at der allerede i dag er en lufthavn i Tirstrup. Derudover er der alternativer i Aalborg og Billund. Han mener derfor ikke, at der er behov for en ny lufthavn tættere på Aarhus.

Udover at være en dårlig investering mener den aarhusianske SF-politiker ikke, at Thomasminde er et godt sted at placere en lufthavn.

- Det kommer til at påvirke en masse mennesker, der bor i nærheden. Derudover er der gode drikkevandsressourcer i området. Det skal ikke ødelægges, siger han.

Står det til Jan Ravn Christensen skal Aarhus Kommune hurtigst muligt droppe planerne om en ny lufthavn.

- Det vil blot være at kaste endnu flere penge ud af vinduet til konsulentydelser. Nu må vi stå sammen om at styrke den lufthavn, vi nu engang har, og undgå at skabe yderligere usikkerhed.