Sejlskibs-race til Aarhus

Folkefest, når Tall Ships Race kommer til byen i 2013

Et besøg af Tall Shps Race er et flot syn. Her et billede fra Kotka i Finland Foto: Flickr

Det berømte sejlskibs-kapløb The Tall Ships Race lægger ud fra Aahus i juli 2013 med kurs mod mod Helsinki (Finland), Riga (Letland) og Szczecin (Polen).

De mange sejlskibe har tidligere været i Aarhus i 2007, og succesen var dengang så stor, at kommunen med det samme lagde billet ind på et nyt værtskab.

Op mod 100 skibe, 4.000 besætningsmedlemmer og en halv million besøgende ventes at deltage, og den slags arrangementer er en solid indtægtskilde for kommunen

Derfor har Magistraten i Aarhus i dag tiltrådt en indstilling fra borgmester Jacob Bundsgaard om, at Aarhus Byråd på baggrund af et samlet projektbudget på 12 mio. kroner afsætter 1,1 mio. kroner årligt fra event- og brandingpuljen i 2011, 2012 og 2013 til planlægning og gennemførelse af The Tall Ships Races i 2013. 

- The Tall Ships Races er i sommeren 2013 placeret lige umiddelbart efter Sculpture by The Sea, og på den måde sætter vi sejl til nogle store maritime oplevelser for byens borgere og gæster. Med over en halv million besøgende vil The Tall Ships Races samtidig skabe en betydelig meromsætning i hele byen og sikre os profilering i ind- og udland. Præcis som det var tilfældet, da Aarhus i sommer var vært for U21 EM, siger borgmester Jacob Bundsgaard.

The Tall Ships Races 2013, der er verdens største kapsejlads for sejlførende skoleskibe, vil med deltagelse af op mod 100 skibe i sig selv være et besøg værd, men derudover forventes der udarbejdet et professionelt og bredt appellerende musik- og aktivitetsprogram for de fire dage, arrangementet varer. 

Aarhus er starthavn i perioden 4.- 7. juli 2013