Se omdiskuteret historisk bygning blive revet ned

En lokalplan, der indebærer et større højhusbyggeri, har i dag resulteret i nedrivningen af Aarhus ældste hus syd for åen.

Aarhus midtby blev tirsdag en historisk bygning fattigere. Den tidligere købmandsgård på Mindegade 12, der kan dateres tilbage til 1600-tallet, er nemlig blevet revet ned. Det var det ældste hus i Aarhus syd for åen.

- Vi har så få bevaringsværdige huse i Aarhus, så det er faktisk rigtig synd, siger museumsinspektør for Moesgaard museum, Hans Skov, til TV2 ØSTJYLLAND.

VIDEO: Se her, hvordan det så ud, da bygningen blev revet ned.

Resterne af bygningen kan være med til at kortlægge, hvor meget af huset, der forsvandt, da gaden i 1659 blev bombaderet af svenskerne. Og derfor er det også en interessant dag for Moesgaard museum.

- Vi vil gerne vide, hvor hurtigt de fik bygget huset op igen dengang. Det er der en del af tømmeret der kan hjælpe os med at forstå.

Aarhus Byråd vedtog i november en lokalplan, der indebærer nedrivning af bygninger på Mindegade i den centrale del af byen lige ved Europaplads og Dokk1 for at gøre plads til et større højhusbyggeri.

VIDEO: Se museumsinspektøren modtage resterne af den mindeværdige bygning i dette TV-indslag.