Se dokumentar: Hvorfor druknede Jonatan?

Jonatan Heide Becker druknede ved Helgenæs. Inden da var han blevet udskrevet fra Psykiatrisk hospital i Risskov og overladt til sig selv. Se hele dokumentaren om sagen her

Den 29. august 2017 blev den 25-årige Jonatan Heide Becker fundet druknet i strandkanten ved Helgenæs. Kun 48 timer tidligere var han blevet udskrevet fra Psykiatrisk hospital i Risskov, hvor han blev overladt til sig selv.

På TV2 ØSTJYLLAND har vi fulgt sagen tæt. Du kan få hele historien i vores dokumentar om Jonatan-sagen øverst i artiklen. 

Jonatans mor stod frem med historie

Linda Heide Ottosen er mor til den druknede Jonatan Heide Becker, og hun har valgt at stå frem med  sin søns historie.

- I de to år hvor Jonatan ofte har været indlagt, har jeg set et nedsmeltet system. Der er kun medicin og tvang. Ikke nok sengepladser. Ikke nok tid til samtale. Psykisk syge dør, fordi de ikke får den rette eller tilstrækkelige hjælp fra hverken Aarhus Kommune eller Region Midtjylland, fortæller Linda Heide Ottosen til TV2 ØSTJYLLAND.

Udskrevet til buddhistisk center

I Jonatan Heidi Beckers journal kan man læse følgende om hans udskrivelse:

Han kan bo på det buddhistiske center, som vi anbefaler ham, fremfor et forsorgshjem 

Katrine Olldag er leder for centeret, og hun blev i august ringet op af en person fra det psykiatriske hospital, som ville høre om Jonatan Heide Becker.

- Jeg sagde, at han som udgangspunkt var velkommen, hvis han som havde det godt. Dog ikke i de kommende måneder, da vi lukkede ned for vinteren. Jeg sagde specifikt, at vi måtte kigge på det igen til foråret, når vi genåbnede, hvis han havde det godt. Jeg var på baggrund af samtalen meget overrasket over at høre, at han dukkede op herude, fortæller Kathrine Olldag til TV2 ØSTJYLLAND.

Gik ned for at svømme

Det er mindre 12 timer siden, at Jonatan blev udskrevet fra Psykiatrisk hospital. Men Jonatan er allerede ude at løbe på Helgenæs. Han løber så længe, at hans fødder bløder, men det mærker han ikke. Han løber ikke kun. Han hopper også i vandet for at svømme. 

Den nat druknede Jonatan Heide Becker ikke, men dagen efter gik det galt, da han igen gik ned til vandet for at svømme. Uden at nogen så det, lagde Jonatan sit tøj og sko og gik nøgen ud i vandet.

Dagen efter blev han fundet af en lystfisker et par kilometer derfra.

Få hele historien om Jonatan Heide Becker i dokumentaren øverst i artiklen.