Se de glade billeder: 9. klasserne tager festlig afsked med skolen

Mange hundrede snart tidligere folkeskoleelever var samlet i Botanisk Have for at fejre, at de første 10 års skolegang snart er slut

00:37

VIDEO: Det var ikke eksamenslæsning, der lå de unge mennesker på sinde i Botanisk Have, da de fejrede sidste skoledag.

Botanisk Have i Aarhus var i dag fredag mødestedet til den uofficielle afslutningsfest for 9. og 10. klasses elever i Aarhus og omegn.

- I sommerferien skal vi ud og feste og hygge os. Efter sommerferien skal jeg på efterskole og så på HHX bagefter, siger Magnus Tophøj, der om lidt har afsluttet folkeskolen fra Bakkeskolen i Hørning. 

Læs også Skole i Ry fejrer sidste skoledag: - Vi vil vise, hvad vi også er

Der var elever fra mange skoler, men alligevel var stemningen ikke opdelt. Kostumer og festsang gik i et, og selvom afslutningen af folkeskolen var det, de unge mennesker først og fremmest havde til fælles, var det ikke skolegang, der var fokus på i dag. 

Kostumerne var farverige, og der var bestemt ikke noget, der kunne pege på, at der var et aftalt tema for festen.

- Det er en uforglemmelig dag. I dag tænker vi ikke på, at der er eksaminerne i næste uge, det kommer i morgen, siger en flok elever fra Skødstrup Skole nærmest i kor. 

Læs også Sidste skoledag er ikke kun for de ældste

Der var dog også elever, der havde tænkt på ugen, der venter efter weekenden.

- Det er meget befriende. Vi har haft mange lektier gennem årene, så nu er jeg virkelig glad for at skulle feste. Jeg har forberedt mig godt på eksaminerne. Jeg er nok lidt en mønsterelev, lyder det fra en anden afgangselev.