Scchh: Her afbryder dronningen folkets fødselsdagssang

Dronningen havde andre planer, da de mange fremmødte sang fødselsdagssang for hende

01:39

Hvis man er syv år og afbryder alle gæsternes fødselsdagssang, vil man nok få at vide, at det skal man ikke. Hvis man er 77 år og dronning, er reglerne lidt anderledes.

Det beviste dronning Margrethe for kort tid siden, da hun tyssede på de mange gæster, der var mødt frem for at fejre hende ved Marselisborg Slot i Aarhus. 

Læs også VIDEO: Dronningen havde familien med på balkonen

Gæsterne var midt i den klassiske fødselsdagssang, da majestæten venligt, men bestemt afbrød sangen for at i stedet at råbe et tifoldigt leve for Danmark. Den idé var gæsterne heldigvis helt med på. Du kan se situationen i afspilleren ovenfor. 

Trådte ud på slaget 12

På slaget 12 trådte dronning Margrethe iført en turkis frakke ud på verandaen på Marselisborg Slot for at modtage folkets hyldest.

Kort efter kom prins Henrik med de to yngste børnebørn, prinsesse Athena og prinsesse Josephine, i hånden, og herefter fulgte resten af den kongelige familie.

Dronning Margrethe havde familien med, da hun blev hyldet på balkonen på Marselisborg Slot. Foto: Henning Bagger - Scanpix

Dronningen har flere gange tidligere fejret sin fødselsdag på Marselisborg slot, senest i 2014, hvor hele den kongelige familie var samlet. Regentparret fejrer ofte påske på slottet, som også fungerer som parrets sommerresidens.

Margrethe Alexandrine Þórhildur Ingrid blev født 16. april 1940 på Amalienborg. I år er det 45 år siden, hun blev landets regent efter sin far, kong Frederik 9.

Tillykke - igen - til hele Danmarks dronning!