Sara Slott om fremtiden: - Jeg kommer ikke til at grave mig ned

Sara Slott Petersen sætter dagen derpå ord på sin karrieres afslutning.

Mandag sluttede Sara Slott Petersens atletik-karriere på brutal vis.

I semifinalen ved hækkeløbet på 400 meter snublede den 34-årige aarhusianer på opløbsstrækningen og fik dermed ikke sat det punktum på sin karriere, som hun havde håbet. 

Dagen efter ærgrer Sara Slott Petersen sig stadig, men har på mange punkter også sluttet fred med, at karrierens sidste hækkeløb på professionelt plan ikke blev til det, hun havde håbet. 

Det fortæller hun, da TV2 ØSTJYLLAND taler med hende på en lidt skrattende FaceTime-forbindelse fra atletens hotel i Tokyo. 

- Jeg synes, i går var hård, men der var også mange mennesker, man lige mødte første gang, som også var rigtig kede af det. Og så vælter det frem i en igen, siger Sara Slott Petersen til TV2 ØSTJYLLAND. 

Hun medgiver dog, at ærgrelsen over faldet i semifinaleløbet vil forfølge hende fremover. 

- Den vil jo være der til evig tid, sådan en følelse af ikke at have fået færdiggjort tingene godt nok. En super ærgrelse over ikke at kunne bevise, hvad jeg føler, jeg kunne opnå. Men jeg har ikke gravet mig selv ned, og jeg føler mig ikke som en dårligere atlet, fordi mit sidste løb kiksede.

VIDEO: Sara Slott på en FaceTime-forbindelse fra Tokyo.

Hård 'afsked' med træner

En af de personer, der har været en stor del af Sara Slott Petersens udvikling, er hendes træner gennem 17 år, Mikkel Larsen, som hun tirsdag hylder i et opslag på Instagram

Karrierestoppet betyder nemlig, at deres samarbejde på professionelt plan også ebber ud. 

- Det er svært og meget følelsesladet, fordi vi har samarbejdet i 17 år. Det er længere tid, end jeg har kendt min mand, det er halvdelen af mit liv, og han har haft en kæmpe indvirken på, hvordan det er gået for mig som atlet, men også hvem jeg er blevet som menneske, siger Sara Slott Petersen til TV2 ØSTJYLLAND.

Da de begge bor i Aarhus, er hun dog ikke i tvivl om, at samarbejdet med hendes nu tidligere træner vil fortsætte. 

- Hvis jeg har brug for en træningsplan, så er jeg sikker på, at så stikker han mig en. Ellers finder vi på noget andet. Vi har lige aftalt, at vi skal køre lidt mountainbike.

Ingen planer for fremtiden

Sara Slott Petersen flyver hjem fra Tokyo fredag og lander i Aarhus lørdag. Her venter et anderledes liv end det, som den 34-årige hækkeløber har været vant til de seneste mange år.

- Jeg kommer ikke til at have en skemalagt hverdag, hvor jeg skal møde op på Aarhus Stadion kl. 10:30 om lørdagen, og hvor alle dage er fuldstændig fastlagte. Det skal jeg nyde, at der kommer til at være en periode, hvor jeg faktisk ikke skal noget.

Hun kommer dog ikke til at lægge løbeskoene helt på hylden og vil fortsat have tilknytning til løbeklubben Aarhus 1900, som hun har været medlem af, siden hun var 13 år.

- Jeg kommer aldrig til at fjerne mig helt fra atletikken, og jeg vil fortsat have en tilknytning til min klub. Det vil være ærgerligt, hvis alt den viden og erfaring, jeg har, bare ryger ud. Så er jeg bange for, at udviklingen ikke fortsætter i lige så høj grad.