Salling placerer genopståede BR-butikker - én åbner i Aarhus

Nogle BR-butikker flytter ind i gamle lokaler, mens andre har fundet nye placeringer.

Nu er der sat navn på 15 steder, Salling åbner Fætter BR-butikker. Foto: Henning Bagger - Ritzau Scanpix

Salling Group har onsdag sat navn på de første 15 steder, hvor legetøjskæden BR genopstår.

Kæden, der var en del af den konkursramte Top-toy, bliver drevet videre i 11 byer i første omgang.

I Jylland bliver der åbnet en BR-butik i Aarhus, Aalborg, Vejle, Herning og Sønderborg, mens fynboerne kan handle i en BR-butik i Rosengårdscenteret i Odense.

Læs også Salling køber Fætter BR

01:39

VIDEO: Charlotte From uddyber, hvilke planer der er for de nye BR-butikker.

Luk video

Flere butikker til Østjylland

Salling Group har tidligere meldt ud, at omkring 25 BR-butikker vil åbne op igen, men indtil videre er det kun et enkelt sted i Østjylland. 

- Lige nu har vi én i Aarhus, som vi har meldt ud i dag. Og om det kommer flere? Det gør der, men mere specifikt kan jeg ikke være på nuværende tidspunkt om hvor, fortæller Charlotte From fra Salling Group til TV2 ØSTJYLLAND. 

Det er alle, der får lov til at søge de her stillinger, og det bliver de absolut bedste medarbejdere, vi kommer til at udvælge.

Charlotte From, Salling Group

Det bliver i Bruuns Galleri i Aarhus, at den første af de østjyske BR-butik genåbner. Men Charlotte From kan endnu ikke fortælle den præcise dato for åbningen.

- Jeg har ikke en dato endnu, men vi arbejder hårdt på at komme i gang hurtigst muligt, siger hun.

TV2 ØSTJYLLAND mødte den 29. december Tina Friis Storgaard og hendes 6-årige søn Carl på en café nær Fætter Br i i Bruuns Galleri i Aarhus. De havde netop fået byttet Carls julegave. Det var både et hit fordi, han fik det legetøj, han gerne ville have, og fordi de nåede at bytte gaven, inden butikken lukkede. Foto: Sten Brøgger

Købte brand og varelager

På Falster åbner en BR-butik i Nykøbing Falster, mens sjællænderne uden for hovedstaden får legetøjskæden i Slagelse, Roskilde og Hillerød.

I København og omegn bliver der en BR-butik på Fisketorvet, Vimmelskaftet, i Frederiksberg Centeret, Fields og i Rødovre.

Læs også BR vender tilbage til Østjylland

BR-kæden var ellers på fallittens rand, da selskabet bag den og den anden legetøjskæde Toy"R"Us efter et skuffende julesalg måtte opgive en rekonstruktion og drejede nøglen om.

Salling Group, der nok bedst er kendt for Salling Stormagasiner og kæderne Føtex, Netto og Bilka, købte brandet til BR og varelageret ud af ruinerne af Top-Toy.

Mindst 300 nye ansatte

Salling Group står dog nu med et brand og inventaret men ingen ansatte.

- Vi arbejder benhårdt på at blive klar med de nye BR-butikker. Ikke mindst skal vi have ansat mindst 300 nye kolleger, som skal kunne begejstre børn og deres forældre - samtidig med at de leverer service i særklasse, siger Charlotte From.

Ikke mindst skal vi have ansat mindst 300 nye kolleger, som skal kunne begejstre børn og deres forældre.

Charlotte From, Salling Group

Der er dog ingen garanti for, at tidligere BR-medarbejdere kan beholde deres job.

- Alle stillinger bliver slået op til at kunne arbejde i BR. Om det så er vores egen medarbejdere, eller om det er nogen fra tidligere legetøjsbutikker, der søger. Det er alle, der får lov til at søge de her stillinger, og det bliver de absolut bedste medarbejdere, vi kommer til at udvælge, fortæller Charlotte From til TV2 ØSTJYLLAND. 

00:15

VIDEO: Folk stod i kæmpe kø for at bytte gaver i Fætter BR i december.

Luk video

Nye placeringer af butikker

Ikke alle butikker kommer dog til at ligge, hvor kunderne tidligere har kunne finde dem.

I Rødovre genopstår BR-butikken eksempelvis ikke i sine gamle lokaler i Rødovre Centrum. I stedet overtager BR-kæden lokalerne fra den tidligere Toy R"Us andet steds i forstaden.

De 300 nye ansatte skal ansættes i 25 butikker, hvor de resterende vil blive præsenteret senere på foråret. Mere end 700 mistede jobbet, da Top-Toy gik konkurs.

Her åbner 15 af de i alt cirka 25 BR-butikker:

Aalborg, Algade

Aarhus, Bruuns Galleri

Roskilde, Ro's Torv

Hillerød, Slotsarkaderne

Vejle, Bryggen

Odense, Rosengårdcentret

Slagelse, Japanvej

Nykøbing F, Guldborgsund Centeret

Herning, Engdahlsvej

Sønderborg, Stenager

Storkøbenhavn
- Fisketorvet
- Vimmelskaftet
- Frederiksberg Centret
- Fields
- Rødovre

 

Kilde: Salling Group