Salling Group skærer 200 stillinger i administrationen

Salling Group, der ejer Føtex, Netto og Bilka, fjerner opgaver centralt. Dermed ryger 200 stillinger, hvoraf mange af dem er i Aarhus.

Salling Group har hovedsæde i Brabrand i Aarhus, og her vil mange af stillingsnedlæggelserne finde sted. Foto: Salling Group

200 stillinger bliver nedlagt hos Salling Group, der blandt andet ejer Føtex, Bilka og Netto.

Det oplyser Salling Group i en pressemeddelelse.

Der er tale om stillinger i administrationen, som arbejder med blandt andet it, indkøb, marketing og kommunikation.

Læs også Netto skifter farver og åbner ny butik - alle andre får ansigtsløft

Ifølge Salling Group står cirka 130 ansatte til at få en fyreseddel, mens omkring 70 vil blive tilbudt et andet job.

Rammer hårdt i Aarhus og Køge

Det går især ud over ansatte i Aarhus og i Køge. Salling Group har sit hovedsæde i Brabrand i Aarhus, mens Netto har hovedkontor i Køge på Sjælland, og det er altså primært administrative stillinger her, der rammes, oplyser Salling Group til TV2 ØSTJYLLAND. Salling Group oplyser samtidigt, at der ikke er yderligere kommentarer til sagen end det, der er sendt ud i pressemeddelelsen. 

Her betegner administrerende direktør Per Bank manøvren som en tilpasning, hvor der bliver rykket opgaver centralt ud lokalt. Det skal skabe luft til investeringer.

- Desværre betyder tilpasningen, at vi må tage afsked med dygtige kolleger, som jeg gerne vil takke for hver især at have ydet en rigtig stor indsats.

Per Bank understreger, at der ikke er planlagt flere ændringer i koncernens organisation. Foto: Salling Group

- Vi gennemfører en målrettet indsats for at hjælpe alle i deres søgen efter job. Vi håber selv at genansætte så mange som muligt, når der atter viser sig åbninger i Salling Group, siger Per Bank i pressemeddelelsen.

Ikke planlagt flere nedlæggelser

Han uddyber, at besparelserne skal bruges til at sikre, at Salling Group fortsat kan konkurrere med de andre kæder i detailhandlen, der tæller blandt andet Kvickly, Superbrugsen, Lidl og Aldi.

Læs også Kæmpe-rabatter ved lukkesalg i Silvan: Kæden ramt af røde tal

Per Bank understreger, at der ikke er planlagt flere ændringer i koncernens organisation.

Salling Group forventer efter sparerunden fortsat at levere "et solidt resultat for 2019". Sidste år fik koncernen et overskud på knap 1,4 milliarder kroner.

Ud over supermarkedskæder ejer Salling Group også stormagasinkæden Salling, Fætter BR, webshoppen Wupti og har licenser til at drive kaffekæden Starbucks og burgerkæden Carl's Jr. i Danmark.

Samlet har Salling Group 48.000 ansatte på tværs af Danmark, Polen og Tyskland. De 35.000 er ansat i Danmark.

00:28

VIDEO: Efter at være erklæret konkurs slog BR tidligere på året dørene op igen - legetøjskæden har nu Salling Group ved roret.

Luk video