Salling Fondene donerer 25 millioner til nyt kulturhus

Et nyt moderne bevægelseshus med både sports- og kulturaktiviteter skal opføres i Gellerup ved Aarhus

Der bliver plads til utraditionelle sportsaktiviteter som klatring og cirkus i det nye bevægelseshus i Gellerup. Foto: Aarhus Kommune

Et bevægelseshus med plads til utraditionelle og nytænkende tilbud til især børn og unge ser inden længe dagens lys i Gellerup i det vestlige Aarhus. 

Der vil opstå nye samarbejder på tværs af bevægelsesformer, og dermed vil huset give et løft til både lokalområdet og resten af Aarhus

Rabih Azad-Ahmad(R), rådmand for Kultur og Borgerservice, Aarhus Kommune

- Bevægelseshuset bliver et enestående tilbud til hele Aarhus. Det bliver et samlingspunkt, der vil give endnu flere lyst til samvær og bevægelse, siger rådmand for Kultur og Borgerservice i Aarhus Kommune, Rabih Azad-Ahmad(R), i en pressemeddelelse.

Det nye bevægelseshus kommer til at koste 73 millioner kroner og bliver en del af et nyt Sports- og Kulturcampus på området. Til projektet har Salling Fondene valgt at donere 25 millioner kroner.

Læs også Slut med at shoppe om natten: Bilka dropper døgnåbent

- Bevægelseshuset vil på en ny måde motivere særligt børn og unge til at bevæge sig mere og gøre det sammen. Dermed passer huset perfekt til Salling Fondenes formål om at skabe oplevelser og fællesskab i hverdagen, blandt andet gennem donationer til sport og kultur, siger næstformand i Salling Fondene, Karin Salling.

Utraditionelle fritidstilbud til unge

Aarhus Klatreklub, Gøglerskolen, Cirkus Tværs og fodboldklubben ACFC kan inden længe se frem til at flytte i helt nye lokaler. De fire foreninger bliver nemlig hovedsageligt dem, der skal husere i det nye bevægelseshus i Gellerup i det vestlige Aarhus.

- Der vil opstå nye samarbejder på tværs af bevægelsesformer, og dermed vil huset give et løft til både lokalområdet og resten af Aarhus, siger kulturrådmand Rabih Azad-Ahmad(R).

Det er hele området omkring Gellerupbadet, der skal laves om til et stort Sports- og Kulturcampus med aktiviteter for børn og voksne. Foto: Aarhus Kommune

Meningen er, at de utraditionelle fritidstilbud skal være til gavn for de unge, der ikke deltager i traditionelle sportsaktiviteter. Huset vil være åbent for alle, der er interesserede i de forskellige, planlagte aktiviteter.

Forventer 600.000 besøgende årligt

Bevægelseshuset skal være en del af en større samling af aktiviteter i Gellerup. Et nyt bibliotek, beboerhus og udendørs aktiviteter og sportsbaner skal alt sammen blive til et nyt Sports- og Kulturcampus, som forventes at stå færdigt i løbet af 2020.

Det nye campusområde vil være det første af sin art i Danmark, og det forventes, at op mod 600.000 vil besøge campusset om året fra hele Aarhus og resten af regionen.

Læs også Fire østjyske områder er stadig på ghettolisten

Der er endnu ikke fundet et navn til det nye Sports- og kulturcampus i Gellerup, og derfor har parterne bag projektet igangsat en konkurrence for at finde det bedste navn. Det er muligt at komme med forslag på hjemmesiden www.sportsogkulturcampus.dk, og konkurrencen løber indtil den 22. januar. Vinderen kan se frem til en gavekurv fra den lokale Føtex i City Vest.