Saksespark sikrer AGF point

AGF-angriberen Morten Nordstrand scorede til 2-2 på saksespark

Foto: AGF

Efter to kampe uden sejr sukkede både FC København og AGF for at komme tilbage på vinderkurs i Alka Superligaen.

Det projekt lykkedes ikke for nogen af holdene. AGF hentede 2-2 i de sidste minutter, da AGF-angriberen Morten Nordstrand lavede et fremragende mål på saksespark.

FCK og AGF har efter 2-2-resultatet begge ni point, men FCK har spillet en kamp færre.

Ludwig Augustinussen bragte FCK foran 1-0 midt i første halvleg på et direkte frispark, som var skruet præcist ind over AGF-muren og placeret helt ude ved stolpen.

FCK styrede spillet i det meste af første halvleg, men kom ikke frem til de store chancer. Dertil var spillet for stillestående og fantasiløst.

Ud over et forkølet langskud fra Kasper Kusk og et blokeret skud fra Nicolai Jørgensen blev det ikke specielt farligt.

AGF stod godt og solidt i defensiven og forsøgte at slå til på hurtige omstillinger og kontrastød.

Ti minutter før pausen fik AGF-angriberen Mate Vatsadze en friløber, da FCK's offside-fælde kiksede. Georgieren var helt fri, men lobbet over FCK-keeper Stephan Andersen var hovedrystende upræcist.

Juel Andersen på tavlen

Kort efter gik AGF-backen Alexander Juel Andersen med frem, og han blev spillet elegant fri af Kim Aabech. Denne gang var der anderledes kølighed og skarphed, da Andersen satte bolden fladt ind bag Stephan Andersen.

I anden halvleg kom FCK flyvende ud af starthullerne. Efter fæle afbrændere af FCK-angriberne Federico Santander og Nicolai Jørgensen omsatte Delaney dominansen til endnu et mål.

Efter 54 minutter stod han heldigt placeret og helt fri, da Kasper Kusk fik snittet et indlæg videre. Og FCK-anføreren bankede bolden sikkert i kassen til 2-1.

AGF havde også flere store tilbud, men Danny Olsen og især Kim Aabech manglede skarpheden.

Nordstrands perle

Den skarphed må man så sandelig sige, at Nordstrand havde. Den tidligere FCK-angriber viste flot luftakrobatik og elegance, da han saksesparkede 2-2-målet ind i det 89. minut.

Og det betød i sidste ende et point på AGF-kontoen, oprykkerne ligger nummer fire med ni point efter seks kampe.

TV 2 | ØSTJYLLANDS debatprogram om fodbold, Fodbold med Horup, vender tilbage på tirsdag klokken 19.50 på TV 2 | ØSTJYLLAND, hvor der denne uge er fokus på AGF og Randers FC i Superligaen.