Safaa: Jeg er målløs og rystet over kommentarerne

Efter TV 2 | ØSTJYLLAND lagde et indslag med de to somaliske piger på facebook, kom der mange ubehagelige kommentare

03:19

Et indslag som TV 2 | ØSTJYLLAND bragte i tirsdags om pigerne Safaa Mohammed Ali og Amina Yasin Abdi, der ville nedbryde fordomme om somaliere, skabte en del kommentarer på Facebook. Nogle af de kommentarer var meget negative.

- Hold kæft hvor har vi været heldig med disse somalier , mindre dansk kan man umulig blive, de skulle i den grand sendes ud af Danmark men et klistermærke på ryggen med skriften , alt er prøvet, men total ubrugelig

Sådan lød en af kommentarerne i facebooktråden. De to piger har efterfølgende fulgt med i kommentarerne under indslaget.

- Jeg er målløs. Jeg er rystet over det, siger Safaa Mohammed Ali.

- Jeg er ikke overrasket, jeg har læst værre kommentarer, siger Amina Yasin Abdi. 

Læs også Safaa og Amina vil fordomme om somaliere til livs

Efterfølgende gav TV 2 | ØSTJYLLAND de to piger en mulighed for at svare på nogle af de kritiske spørgsmål, der blev stillet i facebooktråden.

Et af spørgsmålene lød på, om pigerne ville tage på sommerlejr med danske drenge, om det var ok at være kæreste med danske drenge, og om de ville kunne finde på at tage på diskotek.

- I min familie, der har vi altid været på sommerlejr, det har aldrig været en dansk ting. Vi har gjort det, af sociale årsager, og jeg kender mange somaliske piger, der er gifte med danske mænd. Det at tage på diskotek ved jeg ikke, hvorfor skulle gøre mig mere dansk, siger Amina Yasin Abdi.

Se et udvidet interview med de to piger herunder:

10:56 Luk video