Sætter betaling i bero

Forældrebetaling sættes i bero på baggrund af notat

02:27

1 af 2

En omdiskuteret forældrebetaling bliver efter al sandsynlighed sat i bero fra i morgen, fredag.

Sådan lyder meldingen fra socialrådmand i Aarhus Kommune Thomas Medom (SF), efter at TV 2 | ØSTJYLLAND er kommet i besiddelse af et notat fra Ankestyrelsen, der slår fast, at kommunen gerne må sætte betalingen i bero.

I aftes mødte forældre til handicappede børn op til byrådsmøde i Aarhus Kommune, fordi de mente, at kommunen fortolker reglerne forkert og kræver urimelig betaling for handicappede børns ophold på institutioner - ophold som i andre kommuner kan være gratis.

Se også: Må gerne afskaffe forældrebetaling

Både Dansk Folkeparti og de konservative krævede, at betalingerne blev sat i bero, mens sagen blev undersøgt. Mens både borgmester Jacob Bundsgaard og socialrådmand Thomas Medom har ellers sagt, at det ikke kunne lade sig gøre at sætte forældrebetalingerne i bero, indtil sagen var afgjort.

- Vi har jo spurgt Ankestyrelsen, om vi faktisk måtte sætte de her betalinger i bero. Det har vi ikke kunnet få noget svar på - det er så lykkedes jer med godt journalistisk arbejde at få et svar på i dag, og det skal vi lige have bekræftet i morgen, og hvis det står til troende, så vil jeg altså sætte de her betalinger i ro, siger Thomas Medom til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Og forældrene til handicappede børn kan se frem til, at betalingen bliver sat i bero allerede fra i morgen, fredag:

- Hvis vi kan få det her bekræftet af Ankestyrelsen i morgen, og det går jeg da kraftigt ud fra - jeg synes, det er et tydeligt citat, I har sendt til mig i dag, som I har fået fra Ankestyrelsen - så vil det kunne gælde allerede fra i morgen, siger han.

I det notat, TV 2 | ØSTJYLLAND er kommet i besiddelse af, står der:

- Efter lovgivningen har en klage til Ankestyrelsen over kommunens afgørelse i denne type sager ikke opsættende virkning, men kommunen kan beslutte at tillægge sin egen afgørelse opsættende virkning. Hvis kommunen gør det, betyder det, at borgerne ikke skal betale, mens klagen bliver behandlet.

Hør Thomas Medoms svar på notatet fra Ankestyrelsen i videoen øverst på siden, og hør mere om sagen i vores nyhedsudsendelse klokken 22.30.