Sådan undgår du P-bøder og tyveri til DHL

Her kan du få en række tip og gode råd i forbindelse med DHL Stafetten 2019.

- Det er så sikkert som amen i kirken, at P-vagterne kommer og deler bøder ud.

Sådan lyder det fra trafikansvarlig hos Aarhus Motion, Helge Meier, der ved en ting eller to om parkering i Smilets By i forbindelse med DHL Stafetten.

Om kort tid begynder en lang række arbejdspladser at sende mere eller mindre frivillige ansatte ud på en 5 kilometers løbetur, der for nogen formentlig vil bekræfte, at de er i dårlig form.

Kør flere sammen

Én ting er løbeturen, en anden er parkering af bilen. Hver aften i DHL-ugen skal mere end 15.000 mennesker til og fra Mindeparken, og der opstår hvert år noget nær kaotiske forhold i forbindelse med løbet.

Hvis man følger Helge Meiers råd, kan man dog minimere risikoen for at få en parkeringsbøde med hjem fra løbeturen.

- Vi anbefaler, at folk cykler, men kommer du I bil, så kør gerne flere sammen og vær sikker på, at du parkerer lovligt, siger Helge Meiers til TV2 ØSTJYLLAND. 

Artiklen fortsætter under grafikken...

Her kan du blive klogere på parkering og trafik i forbindelse med DHL Stafetten. 
Her kan du blive klogere på parkering og trafik i forbindelse med DHL Stafetten. 

Undgå smadrede ruder

Der kan holde 1500 biler på Jydsk Væddeløbsbane, og hvis man vælger at parkere på væddeløbsbanen, vil der være et parkeringsgebyr på 30 kroner. Pengene skal betales via Mobile Pay.

- Vi anbefaler, at folk parkerer ved væddeløbsbanen, hvor vi kan holde øje med bilerne. Vi har nogle gange oplevet, at der bliver smadret ruder, hvis der ligger tasker synligt. Så lad være med at have tasker liggende, så man kan se dem udefra, siger Helge Meier til TV2 ØSTJYLLAND. 

Han pointerer, at man udover Væddeløbsbanen også kan parkere ved Ceres Park og på Kongevejen fra Chr. Filtenborgsplads og op til Marselis Grønnevej.

Omkring 45.000 mennesker vil på tre dage forvandle Mindeparken i Aarhus til en sammensmeltning af løb og kollegialt samvær.
Omkring 45.000 mennesker vil på tre dage forvandle Mindeparken i Aarhus til en sammensmeltning af løb og kollegialt samvær. Foto: Torkil Adsersen - Ritzau/Scanpix

Tag ingen chancer

Aarhus Motion vil sætte kegler og bånd op ved de steder, hvor folk især ikke må parkere. Det gælder blandt andet ved Oddervej, Havreballe Skovvej og Marselisborg Grønnevej.

- Det er også vigtigt, at man ikke parkerer, så man spærrer for udrykningsfartøjer. Vi ved, at Aarhus Kommunes city-assistenter kigger forbi, så man skal ikke tage chancer, lyder det fra Helge Meier.

Sidste år blev der ifølge Helge Meier uddelt omkring 200-300 parkeringsbøder i forbindelse med DHL.

Fakta om DHL Stafetten

Shuttlebusser og cykelparkering

Hjemmeværnet og trafikofficials vil hver aften forsøge at dirigere trafikken, så bilisterne kommer ud de rigtige steder efter løbet.

Traditionen tro vil der være shuttlebusser, der kører fra springvandet på Park Allé til Mindeparken fra klokken 16-18 og retur fra 21-23.

Hvis man er på cykel, kan man med fordel stille jernhesten nær rundkørslen ved Kongevejen i Mindeparken. Her er der cykelparkering under opsyn. Parkering er dog stadig på eget ansvar.

Se parkerings- og trafikvejledningen fra Aarhus Motion her.

Trafikulykke Grenåvej

Efter bil landede på to andre biler: Bilist sigtet for narkokørsel

Mørke skyer nær villakvarter

play Kælder oversvømmet tre gange: Nu forbereder Klaus sig på nye skybrud

Badesø Knudssø

Badning frarådes: Lort fundet i badevandet

skak

International turnering i Aarhus: - Det betyder meget at komme i gang igen

20_percent

play Ekspert om massive mågeplager: En krig, der ikke kan vindes

Skolebørn

play Bliv vaccineret inden skolestart, siger Brostrøm. Men hvad mener forældrene?

Dagens mest læste