Sådan ser Nala ud indeni: Børn fik kig ind i løvens mave

Rækkerne var fyldt, da børn, forældre og bedsteforældre tirsdag kunne opleve, hvordan en vaskeægte hunløve ser ud indeni

Godt nok måtte nogle af dem holde sig for næsen for at undgå lugten, men det var nogle aldeles interesserede og nysgerrige børn, der var mødt op på Naturhistorisk Museum i Aarhus tirsdag. 

Her skulle en gammel, aflivet hunløve nemlig dissekeres. En biolog for museet gav i løbet af en halv time børnene en masse ny viden om, hvad en løve egentlig er for et væsen.

Og til sidst kunne børnene så få lov at se, hvordan sådan en løve ser ud indeni. 

- Hvorfor er det så meget indeni den?, spurgte en af de små tilskuere, og til det måtte biologen svarer, at alt, hvad der var inde i løven, var noget, dyret havde brug for at overleve. 

Herunder kan du se indslaget fra dissektionen.

 

Men inden arrangementet kom til det punkt, hvor den døde hunløve skulle skæres op, viste og fortalte biologen om løvens meget ru tunge, dens knurhår, der føles som stride børster og dens skarpe tandsæt. 

- Det er en gammel hunløve fra en af de danske dyreparker, som desværre var udtjent. Hun var ved at være for gammel og kunne desværre ikke indgå i avlsarbejdet. Derfor var hun i overskud, og der var ikke nogen andre zoologiske haver, der havde plads til hende, fortalte biologen Lars Brøndum børnene. 

Derfor måtte hunløven aflives, men Lars Brøndum forsikrede desuden børnene om, at hunløven ikke mærkede noget. 

Dissektionen er en noget populær efterårsferieaktivitet. Til den første dissektion klokken 12.30 var rækkerne fyldt næsten op med børn i alle aldre, deres forældre og bedsteforældre. 

Naturhistorisk Museum har desuden valgt at vise to yderligere dissektioner af hunløven henholdsvis klokken 13.30 og 14.30. 

Dissektion er en daglig begivenhed på museet i efterårsferien. Senere på ugen er det blandt andet et rådyr og en antilope, der skal dissekeres.

Du kan se, hvordan dissektionen så ud, i videoen herunder. 

AGF-Sønderjyske

Østergaard: Stadion-forsøg skal afsløre kviktestens pålidelighed

Laura Thomsen Luxury

Butiksejer lod kunder bytte julegaver under nedlukning: Torsdag kom han godt fra start i retssagen

corona

liveblog COVID-19 LIVE: Antallet af coronasmittede overstiger 600

Magnus Heunicke

Eksperter regner på større genåbning

Smukfest bøgeskoven

Festivaler kritiserer minister: Det giver ikke mening at planlægge forsigtigt

040321 Vildthegn DIGI Still

Ubudne gæster gnaver i Slotspark