Sådan! Sara Slott fra Aarhus vinder EM-guld i atletik

Stor østjysk triumf ved EM i atletik i Amsterdam

Foto: John Thys - Scanpix

Dansk atletik har for første gang nogensinde fået en kvindelig europamester, efter at Sara Slott Petersen fra Aarhus sent søndag eftermiddag vandt EM-finalen i 400 meter hækkeløb på Det Olympiske Stadion i Amsterdam.

Sara Slott Petersen løb i mål i tiden 55,12 sekunder, hvilket var omkring to tiendedele af et sekund hurtigere end den nærmeste forfølger, Joanna Linkiewicz fra Polen.

SE OGSÅ: Lettet Slott efter guld: Det har været et kæmpe pres

Aarhusianeren, der selv havde betegnet sig som favorit på forhånd, lagde godt ud, og da løberne nåede ud af sidste sving, var hun forrest i feltet.

På de sidste 100 meter så Linkiewicz en overgang ud til at gøre det spændende, men Sara Slott Petersen havde kræfter til at afvise polakken og skabe yderligere afstand til allersidst.

SE OGSÅ: Sara Slott stryger suverænt i EM-finalen

Det er samtidig første gang i 47 år, at en kvindelig dansk atletikudøver vinder en EM-medalje. Sidst det skete, var i Athen i 1969, da Annelise Damm Olesen løb sig til sølv på 800 meteren.

Den anden danske deltager i finalen i 400 meter hækkeløb, Stina Troest, sluttede på syvendepladsen.

SE OGSÅ: Spidse albuer ødelagde Aarhus-løbers EM-chancer

I alt er det EM-historiens fjerde danske guldmedalje. De tre første blev vundet af Niels Holst Sørensen, Jesper Tørring og Wilson Kipketer, og nu træder Sara Slott Petersen altså ind i det eksklusive selskab af europamestre som den første kvinde. 

  Foto: John Thys - Scanpix

 

03:33

Her kan du se et indslag med 15-årige Sara.

Luk video