Sådan kommer ny Aarhus-bydel til at se ud

Byrådet i Aarhus Kommune har sendt en ny bydel i Skejby i Aarhus Nord i borgerhøring. Bydelen kommer blandt andet til at indeholde 900 nye boliger

Foto: Entreprenørfirmaet A. Enggaard

Foto: Entreprenørfirmaet A. Enggaard

Foto: Entreprenørfirmaet A. Enggaard

1 af 3

Byrådet i Aarhus Kommune har netop sendt en ny bydel i Skejby i Aarhus Nord i borgerhøring. Bydelen kommer blandt andet til at indeholde 900 boliger, en børnehave og en dagligvarebutik. Desuden bevares en eksisterende idrætshal.

Hvis byrådet godkender planerne kommer de nye boliger til at skyde op på adressen Skejbyvej 1-29, hvor VIA University College lå inden flytningen til Ceres Byen. 

Læs også Silkeborg får ny bydel med inspiration fra New York

Det er entreprenørvirksomheden A. Enggaard, der sammen med pensionsselskabet PKA er bygherre på hovedparten af arealerne indenfor lokalplansområdet.

Her skal der opføres en børnehave og 688 boliger i op til seks etager. 110 af boligerne bliver almene lejeboliger, som A. Enggaard har indgået en aftale med boligforeningen Lejerbo omkring.

Byrådet i Aarhus Kommune har sendt en ny bydel i Skejby i Aarhus Nord i borgerhøring. Bydelen kommer blandt andet til at indeholde 900 nye boliger. Foto: Entreprenørfirmaet A. Enggaard

De resterende boliger bliver en blanding af ejerlejligheder og lejelejligheder. Lokalplansområdet indeholder desuden mulighed for dagligvarebutik med butikstorv, aktivitetstorv og grønne arealer. 

Læs også Ny spændende bydel på den gamle togfabrik vist frem

- Grunden ligger i forvejen i et attraktivt boligområde med både Skejby Centret, gode indkøbsmuligheder, et gymnasie og Mollerup Skov tæt på. Men vi vil gerne tilføre endnu flere faciliteter til kvarteret. Derfor planlægger vi blandt andet at etablere en multibane (indhegnet sportsbane til fx basketball og fodbold, red.), et offentlig strøg og nyanlagte stier, som kommer alle aldre til gode, siger Jens Skinnebach fra A. Enggaard.

Læs også Demensby tager form: Får sit eget strøg med butikker

Derudover har A. Enggaard valgt at bevare og renovere idrætshallen på grunden, da man mener, at den bidrager til det fællesskab og miljø, som ønskes i området. 

Hvis lokalplanen vedtages som planlagt til foråret, går byggeriet i gang. A. Enggaard A/S og PKA forventer, at den nye bydel vil stå færdigbygget om cirka tre år.

01:59

VIDEO: Skejby er ikke det eneste sted i Aarhus, hvor nye bydele i fremtiden kan forventes at skyde op. Også det nuværende Gellerup skal rives ned og bygges op påny.

Luk video