Sådan får teenagere en tryg festuge

Få gode råd til hvordan teenagere kan færdes trygt under Aarhus Festuge

Igen i år vil SSP-samarbejdet i Aarhus gøre sit til, at teenagerne kan færdes trygt mellem festugens kulturelle tilbud til unge.

Opsøgende medarbejdere fra Børn og Unge, Socialforvaltningen og Østjyllands Politi vil være på gaden alle festugens travle dage.

- De opsøgende medarbejdere vil være der, hvor teenagerne formodes at søge hen. Men beredskabet er så fleksibelt, at strategien kan ændres øjeblikkeligt, oplyser Aarhus Kommune i en pressemeddelelse.

Ifølge Aarhus Kommune er det vigtigste dog, at de unge passer på sig selv og hinanden. SSP har følgende gode råd om at færdes i festugen:

o Lav fælles aftale med vennerne omkring tidspunkter, mødesteder osv. Aftal eventuelt et afhentningstidspunkt og -sted med voksne.

o Sørg for at have alle vigtige telefonnumre på mobilen, såsom forældre, venner og politi, i tilfælde af, at noget går galt, og I får brug for hjælp.

o Husk, at man har ansvar for sig selv og sine venner.

o Husk, at man er en god ven, når man stopper en ven, der går over stregen. Men det er ikke et nederlag at kontakte en voksen, hvis situationen bliver for svær at styre selv.

o Hold sammen med dem, du er til koncert med. Det er ikke sjovt at gå alene.

o Det er ok at være i godt humør, men man behøver ikke at genere andre.

Det bedste råd til forældrene er, at de interesserer sig for, hvad deres teenagere har lyst til at lave i Festugen, og sørger for at have faste aftaler.

Kilde: Aarhus Kommune