Sådan kommer det til at foregå, når tusindvis af fodboldfans i dag skal på stadion

Onsdag d. 21. april gjorde genåbningen det muligt for professionelle fodboldklubber, at få tilskuere tilbage på stadion. Her er alt, hvad du skal vide for at komme sikkert til fodbold igen.

OBS: Artiklen er opdateret kl. 13.27 med kommentar fra Østjylland politi

Pølser der er grillet, til de er sorte, fadøl på række og sang i kor. 

Det er der mange, der i aften kan glæde sig til. 

AGF tager nemlig imod Randers FC på Ceres Arena i Aarhus kl. 17.45, og kampen er den første med tilskuere i Østjylland siden efteråret 2020.

Selvom der er plads til 8.500 tilskuere i aften, kommer det ikke til at være helt, som det plejer på Ceres Arena.

Alle hold i Superligaen, 1. division og 2. division har udarbejdet en plan, for hvordan man sikkert kan komme på stadion igen. 

Her er alt, hvad du skal vide, før de Østjyske fodboldstadions bliver fyldt igen.

Gør dig klar til kamp

Allerede før tilskuerne skal på stadion, skal de tage højde for corona-pandemien.

Søren Højlund Carlsen, der er kommunikationschef hos AGF, fortæller, de har sendt informationer til de tilskuere, der har købt billet, og at der vil komme flere informationer i løbet af eftermiddagen. Han fortæller, at der særligt er fire ting, man skal huske, før man ankommer på stadion.

- Læs retningslinjerne på din billet grundigt, tjek dit mødetidspunkt, hav dit coronapas klar og hold afstand til de andre tilskuere, siger Søren Højlund Carlsen til TV2 ØSTJYLLAND.

Når tilskuerne kommer ud til stadion, vil de blive mødt af AGF's personale, der vil bede om kontaktoplysninger og om at se coronapas.

quote Det bliver helt fremragende, vi glæder os helt enormt. Vi skal have publikum på i aften, og det er nerven og essensen af fodbold. Vi glæder os til at se nogle forhåbentligt glade ansigter i aften. Alt er klar.

Søren Højlund Carlsen, Kommunikationschef hos AGF

Kontaktoplysningerne skal være med til at smitteopspore, så AGF kan opfordre til at blive testet, hvis der er en i sektion, der er blevet testet positiv. Tilskuerne får også et nummereret sæde, som del i smitteopsporingen.

Stadion er opdelt i sektioner med maksimum 500 personer i hver sektion. Hver sektion har sin egen ind- og udgang, sine egne toiletter og sin egne madboder.

Ifølge AGF’s sundhedsplan vil der være hyppig rengøring i hver sektion.

Code of Conduct for tilskueradfærd

Syng med måde

Når tilskuerne kommer ned på deres pladser, vil der være et sædes mellemrum mellem hver tilskuer. Dette er en hovedregel, men er man på stadion med en ven eller noget familie, må man gerne sætte sig tættere på hinanden.

Tilskuerne skal have mundbind på, når de bevæger sig rundt på og udenfor stadion, men ikke når man sidder ned. Derfor kan tilskuerne nyde deres fadøl eller spise en frankfurter på deres siddeplads. Tilskuere må også gerne synge, råbe og skrige, når blot de sidder på deres pladser. AGF opfordrer dog til at gøre det med hensyn til de andre tilskuere.

AGF’s kommunikationschef har set frem til denne dag i lang tid. Han tror og håber på en god og rolig aften. 

- Det bliver helt fremragende, vi glæder os helt enormt. Vi skal have publikum på i aften, og det er nerven og essensen af fodbold. Vi glæder os til at se nogle forhåbentligt glade ansigter i aften. Alt er klar, siger Søren Højlund Carlsen.

Forventer kun glade mennesker

Østjylland politi forventer kun glade mennesker på stadion i dag.

- Vi er til stede med det personale som er nødvendigt til at fodboldkampen kan afholdes i ro og orden. Forventningen er, at det i dag er fodboldfans, der har glædet sig til at komme på stadion, siger Rene Raffo, Politiinspektør hos Østjyllands politi.

Han opfordrer til at man følger de COVID-19 regler, som sundhedsstyrelsen og superligaordningen har udsendt.

- Selvom man er glad, skal man stadigvæk huske at vise hensyn. Det er nødvendigt at håndtere dette event fornuftigt, så vi også kan afholde fremtidige events, siger politiinspektøren. 

Det 5 år, 8 måneder og 22 dage siden AGF sidst slog Randers. Kampen starter kl. 17.45 i aften.

La Cabra Coffee

play Kamp for tilflyttere: Randers jagter nye borgere i Aarhus

060521 Bibliotek åbner som hotel digi

play Video: Gammelt bibliotek forvandlet til hostel - kom med på en rundtur

Holger Beyer Svømning

Holger undrer sig: Hvorfor åbner svømmehallerne ikke?

corona smitte coronavirus

Østjyske sogne tæt på nedlukning: Se smitten i dit sogn

IMG_6045

play Må jeg klare mig selv? Nej, du må få hjemmehjælp

jyske bank

Jyske Bank-filialer har fået mistænkelige pulver-breve

Dagens mest læste