Sådan bliver ny Gellerup-skole

Byggeriet af den nye skole og fritidscenter skal stå klar til det nye skoleår i august 2025.

Etableringen af en ny skole og fritidscenter til børn og unge i Gellerup, Toveshøj og Bispehaven rykker nu et skridt nærmere.

Det politiske bedømmelsesudvalg har valgt at udpege totalentreprenør MT Højgaard A/S med AART architects, VEGA Landskab og Sweco Danmark som rådgivere og Proces Arkitekter som konsulent som vinder af totalentreprisekonkurrencen. 

- Den nye skole og fritidscenter i Aarhus Vest skal danne rammen om et godt børneliv med en varieret skoledag, aktiv fritid og lokale fællesskaber. Projektet samler den nyeste viden og erfaringer med børns faglighed, udvikling og trivsel i en stærk vision og profil, siger Thomas Medom (SF), rådmand for Børn og Unge i Aarhus Kommune, i en pressemeddelelse.

Han roser blandt andet MT Højgaard for deres planer om et fleksibelt byggeri med aktive uderum.

Her ses indskolingen.
Her ses indskolingen. Foto: Illustration: AART Architects

Ifølge Aarhus Kommune opføres den nye skole med fritidscenter som to separate bygninger. En bygning med indskoling og SFO samt en bygning med mellemtrin, udskoling og klubmiljøer.

Skolen skal ligge på det store område ved Gellerupbadet og kunstgræsbanen.

Her ses det, hvordan skolen deles om i to. En indskoling og en afdeling for mellemtrin og udskoling.
Her ses det, hvordan skolen deles om i to. En indskoling og en afdeling for mellemtrin og udskoling. Foto: Vega Landskab (illustration)

I meddelelsen fra Aarhus Kommune lyder det, at der vil være et fokus på at skabe et bæredygtigt byggeri, hvor man vil forsøge at minimere klimabelastningen.

- Det er et bæredygtigt byggeri med virkelig mange spændende løsninger. Først og fremmest for børn og medarbejdere, men det bliver også en skole, der inviterer lokalområdet ind. Skolen og fritidscentret bliver en rigtig god ramme om børnenes skolegang og en masse fritidsaktiviteter. Og så skal den bidrage til udviklingen af Gellerup som en balanceret bydel med bred appel til familier fra hele Aarhus, siger rådmanden.

320 millioner kroner

Den samlede anlægsudgift ventes at blive på cirka 320 millioner kroner. Og går alt som ventet, vil byggeriet gå i gang i sensommeren 2023.

- Byggeriet er et gennemtænkt projekt med inspirerende rammer for den projektbaserede og undersøgende læring, som vi glæder os til at arbejde med på alle skolens årgange. Vi får plads til faglig fordybelse, samarbejde og masser af aktiv læring, og jeg glæder mig bare til at se byggeriet gro frem i de kommende år, siger Helle Mønster, der er udpeget til at blive ny skoleleder på stedet. 

Inden byggeriet kan gå i gang om halvandet års tid, skal byrådet endeligt godkende anlægsindstillingen til marts, ligesom den endelig kontrakt med vinderteamet skal underskrives, hvilket også skal ske til foråret ved et officielt arrangement.

Forleden åbnede Kronprins Frederik et nyt sports- og kulturcampus i Gellerup. Det kan du se meget mere om i videoen herunder. 

VIDEO: Kronprins Frederik åbner nyt campus. Videoen er fra den 8. december.