Så skal røven rystes: Aarhus klar til DM i twerking

Du kan stadig nå at tilmelde dig, hvis du har ambitioner om at blive hele Danmarks super-twerker

DM i twerking er tidligere blevet afholdt på Vestergade 58 i Aarhus. På billedet ses aarhusianske Melanie Greffel, der var blandt deltagerne i 2014. Foto: Thomas Markussen

Også på Roskilde Festival er der blevet twerket. Foto: Sara Gangsted - Scanpix

1 af 2

Aarhusianerne har åbenbart et specielt talent for at få ballerne til at vibrere rytmisk foran et større publikum.

I hvert fald har arrangørerne af DM i twerk besluttet, at det kommende danmarksmesterskab skal afholdes i Aarhus. DM-finalen foregår på natklubben Noir i det centrale Aarhus.

DM i twerk er kun blevet afholdt én gang tidligere, nemlig i 2014. Dengang var det spillestedet Vestergade 58 i Aarhus, der lagde gulv til de numsevrikkende kvinders opvisning. 

Læs også Twerking skal gøre kvinder klogere på deres krop

Det er Idéfabrikken i Vejle, der står bag DM i twerk. Ifølge arrangører Preben Steen Nielsen er det ikke tilfældigt, at Aarhus er valgt som hjemsted for de to danmarksmesterskaber, der indtil videre er stablet på benene.

- Aarhusianerne har givet den bedste opbakning til arrangementet, og det er også i Aarhus, der er den største deltager-interesse. Det er som om, twerking er større i Aarhus end i København, siger Preben Steen Nielsen til tv2oj.dk.

Tidligere i år var det ambitionen, at der skulle afholdes semifinaler flere steder i landet, og at den endelige twerking-finale skulle afholdes i København. Disse planer blev dog ændret. Semifinalerne blev droppet, og Aarhus blev i stedet valgt som finaleby. 

Læs også Melanie vrikkede sig til fjerdeplads ved DM i twerking

- Københavnerne synes, twerking er fedt. Men aarhusianerne vil det bare mere. Jeg ved ikke hvorfor. Måske er der i Aarhus et større umættet marked end i København? I Østjylland er der desuden mange dansegrupper og hip hop-miljøer, som appellerer til twerking, siger Preben Steen Nielsen.

Indtil videre er der linet cirka 10 deltagere op til DM i twerking på natklubben Noir lørdag den 12. november. Det er dog endnu ikke for sent at tilmelde sig.

- Hvis man har lyst til at deltage, skal man sende en video til os. Der er stadig plads til enkelte deltagere til DM-finalen, siger Preben Steen Nielsen.

Du kan læse mere om DM i twerking på www.dmitwerk.dk.

02:47

For to år siden stillede aarhusianske Melanie Greffel op til DM i twerking. Mød hende i videoen her. Video: Thomas Markussen

Luk video