Så meget skal Aarhus spare

Mere end en milliard kroner skal Aarhus Kommune aflevere som en del af regeringens omprioriteringsbidrag

Aarhus Kommune skal spare mere end en milliard kroner for at gennemføre regeringens såkaldte 'omprioriteringsbidrag.' I alt svarer det til 265 millioner kroner i gennemsnit i hvert af årene fra 2016 til 2019, og kommunen slipper derfor ikke for en stor sparerunde. Det skriver Århus Stiftstidende.

Allerede i juni estimerede Aarhus-borgmester Jacob Bundsgaard (S) overfor TV 2 | ØSTJYLLAND, at det ville dreje sig om et milliardbeløb, som han kaldte en slet skjult spareøvelse.

Se: Frygter for velfærden

Ifølge Århus Stiftstidende har Aarhus Kommunes økonomiafdeling nu gennemregnet økonomiaftalen og fremlagt resultatet.

- Det er dybt frustrerende, at vi skal igennem en ny sparerunde på baggrund af regeringens besparelser i kommunerne. Vi har i Aarhus holdt balance i økonomien, og så kommer regeringen som en tyv om natten og vælter vores økonomi, siger Jacob Bundsgaard til Århus Stiftstidende.

Se: V: Aarhus skal ikke være nervøs

Regeringen kræver, at kommunerne skal aflevere et omprioriteringsbidrag på én procent om året frem til 2019. På landsplan svarer det til cirka 2,4 milliarder kroner. Derimod får kommunerne 1,9 milliarder kroner tilbage - men de penge går til områder, som regeringen vil have styrket.