Så er aftalen skrevet under

Region Midtjylland og Varian Medical Systems Scandinavia har nu skrevet under på aftalen vedrørende partikelaccelerator til kræftcenter

Fra venstre er det Dow Wilson, CEO Varian Medical Systems Inc., Sten Hornsleth, Managing Director Varian Medical Systems Scandinavia A/S og regionsrådsformand Bent Hansen (S). Foto: Aarhus Universitetshospital / John Kristensen. Collage: TV2OJ

Tilbage i januar i år blev det offentliggjort, at det var det amerikanske firma, der skal bygge partikelacceleratoren til Aarhus Universitetshospitals nye kræftcenter i Skejby, og i dag, mandag, har parterne skrevet under på aftalen.

Den samlede sum for udstyr, installation og 10 års fuld service lyder på omkring 420 millioner kroner, og det er mindre end det beløb, som oprindeligt var budgetteret.

- Det er bestemt ikke hverdag, at store byggerier begynder 30 procent under budgettet, siger Bent Hansen (S), der er regionsrådsformand i Region Midtjylland, i en pressemeddelelse.

Valget faldt på den amerikanske producent både grundet kvaliteten af udstyret, men også fordi prisen på anlægget blev kraftigt reduceret. Firmaet kommer til at levere udstyret til sammenlagt 420 millioner kroner, hvilket samlet set er omkring 200 millioner kroner under budgettet.

Også hos Varian Medical Systems Scandinavia er de glade for at få aftalen skrevet under.

- Vi ser meget frem til at fortsætte samarbejdet med Aarhus Universitetshospital, der med dette anlæg vil kunne tilbyde avanceret kræftbehandling med mulighed for skannet proton stråling og intensitets moduleret proton stråling, siger Sten Hornsleth, der er PhD. og administrerende direktør for Varian Medical Systems Scandinavia.

Ifølge planen fra Region Midtjylland vil partikelacceleratoren kunne modtage de første patienter i 2018.