Så blev det første hold på ny uddannelse færdig

Der er stor efterspørgsel på de nyuddannede fra VIAs filmuddannelse

00:23

I dag dimitterede de første 26 studerende fra VIAs filmuddannelse Multiplatform, Storytelling and Production, der har base i Filmby Aarhus.

Det blev fejret med en fremvisning af bachelorprojekterne og taler ved blandt andre Aarhus-borgmester Jacob Bundsgaard (S).

Læs også Lisbeth og Ole til partjek: Der må ikke gå leverpostej i den

Uddannelsen varer 3,5 år og kan indtil videre prale med at have en frafaldsprocent på nul.  Af de 26 studerende har en tredjedel et job på hånden.

- Vi er i den situation, at vores studerende er meget eftertragtede allerede. Mange virksomheder oplever, at de ikke kan få studerende i praktik, fordi efterspørgslen ganske enkelt er større end udbuddet. Og at så mange allerede har fået job, er for mig et bevis på, at vi har ramt helt rigtigt med uddannelsen, siger uddannelses- og forskningschef på VIA Film & Transmedia Louis Thonsgaard.

Læs også Video: Nyt kunstværk skal pryde havnen i Aarhus

I deres afgangsprojekter, har de studerende fået frie tøjler til at arbejde med storytelling og filmmedier. Der har blandt andet være projekter indenfor Virtual Reality, Snapchat-serie, dokumentarfilm, branding, kortfilm med mere.

I videoen øverst i artiklen kan du høre Louis Thonsgaard fortælle mere om uddannelsen.