S: Vi må på flere uanmeldte besøg

Der skal bedre tjek på, hvordan folkeoplysningsmidlerne bliver brugt i Aarhus Kommune, mener også Socialdemokraterne

Uanmeldte besøg kan være vejen frem, hvis der skal skik på, hvordan folkeoplysningsmidlerne bliver brugt i Aarhus Kommune.

Det mener formanden for kulturudvalget, Socialdemokraternes Steen B. Andersen, efter TV 2's afsløringer af foreninger med tilknytning til aarhusianske moskeers misbrug af midlerne.

- Jeg tænker, at vi med den konkrete forening skal vi gå ind og kigge helt konkret på, hvad der foregår der. Vi skal også på uanmeldte besøg, og det er noget, man kan benytte sig af i sager, hvor der tvivl om, hvordan folkeoplysningsmidlerne bliver brugt, siger Steen B. Andersen til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Efter nye afsløringer: V og LA kræver handling fra rådmanden

Skal have styr på hvad der er lovligtHan fastslår, at det er vigtigt, at man ikke fratager støtte, hvis der ikke er hjelm til det. Direkte adspurgt, om han har tillid til, at folkeoplysningsmidlerne fordeles korrekt og bruges på det, de skal, siger Steen B. Andersen, at han er i tvivl.

- Af hensyn til de mange foreninger, der laver et godt stykke arbejde, skal vi have slået klart fast, om der er tale om forkyndende virksomhed med folkeoplysningsmidler, for så er det ikke lovligt, siger Steen B. Andersen.

Rådmand uden tiltro til systemet

Han vil ikke afvise, at der skal ændres på den måde, støtten uddeles på - men erklærer sig enig i rådmand Rabih Azad-Ahmads (RV) udmelding om, at det skal ske efter grundig samtale og overvejelse.

- Hver gang der er tvivl, skal man nok være mere konsekvent og gå ud og kontrollere ved hjælp af uforberedte besøg, så man værner om folkeoplysningsmidlernes integritet, siger Steen B. Andersen.

Foreninger bag moskeer får støtte