S: Begrænset hvad vi mere kan gøre

Peder Udengaard fra Socialdemokraterne fortæller, at Aarhus allerede har gjort meget for at bekæmpe de ekstremistiske holdninger fra Grimhøjmoskéen

04:13

1 af 2

Aarhus Kommune har gjort det, der er i værktøjskassen for at komme Grimhøjmoskéens ekstreme holdninger til livs. Sådan lyder det fra Socialdemokraternes Peder Udengaard.

- Det er begrænset, hvad vi har af muligheder for yderligere sanktioner. Derfor er jeg også glad for, at Østjyllands Politi er gået ind i sagen, siger han til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Byrådsmedlemmets holdning kommer, efter at et TV 2-indslag søndag afslørede, at imam Abu Bilal prædiker om blandt andet stening og halshugning i forbindelse med undervisning om islams retssystem, sharia.

K: Vi skal mandsopdække Grimhøjmoskéen

Skal sikre ordentlig integration

- De udtalelser, som imamen kommer med, hører ikke hjemme i Aarhus' baghave eller i Danmark. De er nærmest middelalderlige, og er uden for rammerne for, hvad vi vil finde os i, forklarer Peder Udengaard.

Han mener, at denne sag er et godt eksempel på de store udfordringer, som politikere står med i forhold til Grimhøjmoskéen.

- Vi vil sikre en ordentlig integration og bekæmpe ekstrem islamisme. Vi har endnu ikke knækket koden til, hvordan vi gør det, men et af værktøjerne er at holde en kritisk dialog, lyder det fra Peder Udengaard.

Du kan se hele interviewet med socialdemokraten øverst i artiklen.