Rusture kan give dårlig studiestart

Kan virke skræmmende for studerende

03:54

1 af 2

For de mange nye studerende på landets universiteter vil alkohol og fest være en naturlig start på deres studieliv, når rusdagene går i gang.

Det er bare ikke alle studerende, som finder det attraktivt at drikke sig fuld, og det giver ifølge studenterpræst på Aarhus Universitet, Elisa Morberg Wejse, hvert år problemer.

- Jeg møder studerende hver eneste semester, som synes, det er et stort problem for dem. At det er svært at falde til på studiet. De føler sig presset ud i det her med alkohol, og så har man bare ikke den samme lyst til at være med på studiet, hvis man ikke føler sig som en del af det 100 procent, siger studenterpræst fra Aarhus Universitet.

Studenterpræsten mener, at der bliver drukket alt for meget på rusturene på Århus Universitet, og at flere studerende føler sig presset til at deltage i drukfesterne.

- Det kan betyde dårlige relationer til de andre medstuderende. Det har jeg også oplevet, at det gør. Man bliver opfattet som en, der er lidt kedelig. En, der ikke er med på den. Det kan betyde, man ikke kommer med i læsegrupper, og det kan gå ud over ens faglige niveau også, at man ikke er en del af det sociale. Det sociale og faglige hænger rigtig meget sammen, siger studenterpræst Elisa Morberg Wejse fra Aarhus Universitet.

Se mere til rusarrangementerne i tv-indslaget øverst på siden.