Rullepølse til patienterne

Universitetshospitalet har serveret farligt pålæg

Foto: Colourbox

Aarhus Universitetshospital har serveret kødprodukter, der stammer fra Jørn A. Rullepølser, for patienter. Det oplyser hospitalet i en pressemeddelelse.

Produkterne blev, ifølge hospitalet, straks fjernet fra køkkenet, og kliniske mikrobiologer har gennemgået, om patienter kan være blevet syge af listeria-bakterien. Samtidig er afdelingerne blevet orienteret om, at de skal være opmærksomme på patienter med symptomer, der kan stamme fra listeria.

Hospitalet har serveret rullepølse fra Jørn A. Rullepølse på afdelinger i Nørrebrogade, Tage-Hansens Gade og P.P. Ørums Gade samt i hospitalets kantiner, og brunchpølser på hospitalets afdeling for medicinske lever-, mave- og tarm-sygdomme.

Patienterne i Skejby får mad fra Centralkøkkenet i Risskov, som ikke har fået leveret kødprodukter fra Jørn A. Rullepølser.

Ingen patienter smittet på hospitalet

Aarhus Universitetshospital har diagnosticeret seks patienter med listeria-infektion i 2014. Ud fra de foreliggende oplysninger er der dog ikke noget, der tyder på, at nogen af disse patienter har været indlagt på afdelinger på Aarhus Universitetshospital på tidspunkter, hvor de kan have fået serveret mad fra Jørn A. Rullepølser, lyder det i pressemeddelelse.

I denne uge meddelte Fødevarestyrelsen og Statens Serum Institut, at myndighederne efterforsker et udbrud af listeria i Danmark. Der er fundet listeria i kødprodukter fra fødevarevirksomheden Jørn A. Rullepølser.

I alt 20 danskere er smittet af udbruddet. 12 personer menes at være døde som følge af bakterien.