Rulle-Jørgen har samlet penge ind i årevis: - Bøtten blev så tung, at jeg ikke kunne løfte den

Jørgen Rosenbæk har solgt næser og armbånd for 60.000 kroner til fordel for Danske Hospitalsklovne. Han har samlet ind for foreningen i flere år og prøver hvert år at overgå sig selv.

Rulle-Jørgen modtager kys som tak for indsamlingen til Danske Hospitalsklovne. Foto: Louise Gram Søndergaard

Jørgen Rosenbæk Hermansen, også kaldet Rulle-Jørgen på grund af sin kørestol, overrakte tirsdag 60.000 kroner til foreningen Danske Hospitalsklovne. Pengene blev overrakt til foreningen i Viby Centret, hvor Jørgen har siddet og solgt næser og armbånd i november og december. 

Den store mobilepay-check i karton blev modtaget med kys, sang og røde næser.

Da jeg kørte ned i banken, blev jeg nødt til at bede bankpersonalet om at løfte pengebøtten op af vognen. Jeg kunne sgu ikke løfte den

Jørgen Rosenbæk Hermansen, indsamler

- Der var jo mange, der bare smed i kassen. Da jeg kørte ned i banken, blev jeg nødt til at bede bankpersonalet om at løfte pengebøtten op af vognen. Jeg kunne sgu ikke løfte den, fortæller han

Eksploderet salg

Sammenlignet med de andre år er salget i den nye indsamling med Jørgens egne ord eksploderet. På tre timer kunne han snildt have over 1000 kroner i bøtten.  

- Jeg føler, der er en sport i det, og jeg prøver at overgå mig selv år for år, fortæller han.

Læs også Hel by står sammen om klovnebil og hospitalsklovnene

Pia Cisko fra Danske Hospitalsklovne, der var til stede i centret som repræsentant for foreningen, var meget taknemmelig ved dagens overrækkelse. Hun kvitterede med en buket og sang samt et lille kys.

- Jeg synes virkelig, det er rørende. Grunden til, at det er lykkedes for ham, er fordi, han er Jørgen. Han får en lille snak og går i hjertet på folk, fortæller hun

01:05

VIDEO: Hospitalsklovnen modtager pengene fra Rulle Jørgen.

Luk video

En kvart million til klovnene

Alt i alt anslår Rulle-Jørgen selv, at han har samlet en kvart million kroner ind til fordel for hospitalsklovnene, der både besøger børnene på almindelige sygehuse og i psykiatrien.

Børnene er jo jublende glade, når der kommer en klovn ind og leger med dem. Især når de skal på operationsbordet

Jørgen Rosenbæk Hermansen, indsamler

De kommer blandet andet på Skejby Sygehus, hvor Jørgen selv kommer på grund af problemer med nyren, og hvor han har set, hvordan de røde næser gør gavn.

- Børnene er jo jublende glade, når der kommer en klovn ind og leger med dem. Især når de skal på operationsbordet. Vi kan simpelthen ikke undvære dem. Derfor er det vigtigt, at vi gør noget for dem, fortæller han.

Læs også Bamsehospital skal gøre børn tryggere ved sygehuset

Indsamler siden 70’erne

Men det er ikke første gang, Rulle-Jørgen giver en hjælpende hånd. Siden 70’erne har han samlet ind for forskellige foreninger, heriblandt Dansk Handicapforbund. Han glæder sig allerede til næste gang og stopper ikke lige foreløbigt med at støtte den gode sag. 

- Jeg kommer i en større kampvogn næste gang, fortæller Jørgen.

Vi kan komme ud til børnene, der har brug for afveksling, at grine lidt, og huske de er børn

Pia Cisko, Danske Hospitalsklovne

Og for Pia Cisko er det tydeligt, at pengene kommer til deres ret.

- Vi kan komme ud til børnene, der har brug for afveksling, at grine lidt, og huske de er børn, fortæller hun.

Allerede her i vinterferien skal Rulle-Jørgen igen samarbejde med Danske Hospitalsklovne, når der er Bamsehospital i Bruuns Galleri. 

Rulle-Jørgen med det visuelle bevis på hans flotte donation.