Røverier i muskelbiler

Tre mænd kendt skyldige i røverier i hurtige biler

Tre mænd i trediverne er ved Retten i Aarhus onsdag kendt skyldig i tyveri af såkaldte muskelbiler, som senere blev brugt til en række røverier i Østjylland. Udbyttet af både røverier og de stjålne biler løb op i flere millioner.

De stjålne muskelbiler, som blandt andet omfatter en Audi S6 og BMW M3 Coupe, blev brugt som transportmiddel og flugtbil ved flere bankrøverier og tyverier, som fandt sted i perioden fra september 2012 til slutningen af januar 2013.

I kampen for at infiltrere den røverbande, som de tre mænd er en del af, har politiet blandt andet rumaflyttet de dyre stjålne biler og overvåget dem med sendere.

Garvede kriminelle

På lydoptagelserne har politiet blandt andet sporet sig ind på en af de dømte gennem hans meget markante aarhusianske accent, fortalte en politiassistent under et af retsmøderne.

Tre personer er tidligere dømt i sagen. De har fået domme fra to år og tre måneders fængsel og op til fem års fængsel.

Røverier, tyverier og fængselsstraf er ikke ukendt land for røverbanden, der af politiet beskrives som garvede kriminelle.

Flere af dem deltog i 2007 i et kup mod en værdicentral i Brabrand, hvor det lykkedes dem at slippe af sted med 27 millioner kroner.

I februar 2009 kostede det fem gerningsmænd fire års fængsel for tyveri, da der hverken var anvendt vold eller trusler ved kuppet.

Der forventes strafudmåling senere onsdag.