Røveri på Burger King: Truede tyvekosters ejermand med tæsk

En 24-årig mand startede som tyv, men endte som røver, da han truede to forfølgere med tæsk

Foto: Paul J. Richards - Scanpix

En 29-årig mand spiste søndag morgen på Burger King på Park Allé i Aarhus, men gik et kort øjeblik uden for døren for at ryge en cigaret. 

Han var dristig nok til at lade sin taske stå inde på bordet imens, og det gik ikke en 24-årig tyvs næse forbi. 

Pludselig kunne den 29-årige se igennem vinduet, at en fremmed mand snuppede tasken og kiggede ned i den. 

Læs også Hærværksmænd fældet af deres egne sko

Det fik den 29-årige til straks at glemme smøgen og skynde sig indenfor. Men her blev han mødt af trusler om tæsk fra den 24-årige tyveknægt, som med truslerne nu havde udviklet sig til at være røver. 

Den 24-årige røver smed tasken fra sig og ilede ud fra Burger King. Men til den 29-åriges skuffelse havde han inden da nået at snuppe både penge og VISA-kort fra tasken, fremgår det af døgnrapporten fra Østjyllands Politi. 

Fulgte efter røveren

Den 29-årige tog sin ven med under armen og fulgte efter den 24-årige, imens han kontaktede politiet. Men det brød tasketyven sig bestemt ikke om. Mens de to venner fulgte efter ham, blev de ifølge politiet truet af flere omgange. 

På Vester Allé meldte politiet sin ankomst. De visiterede den 24-årige og fandt blandt andet en mobiltelefon og et dankort, der ikke tilhørte ham. 

Læs også Indbrud på hospital: Politiet advarer mod livsfarligt medicin

I en skraldespand ved siden af fandt betjentene en pung med flere kort i. På den rute, hvor den 24-årige havde gået, samlede de desuden både kontanter og endnu et dankort op fra jorden. 

Den 24-årige blev anholdt og sigtet for tyveri og røveri. 

Den 29-årige fik sine ting tilbage, og en 23-årig kvinde, der havde fået stjålet sin taske i Aarhus tidligere på morgenen, kan nu se frem til at få blandt andet sin mobil og sit dankort tilbage.