Røveri mod guldsmed: Efterlyst havde intet med sagen at gøre

Den efterlyste person i forbindelse med røveriet mod guldsmed i Aarhus har intet med sagen at gøre, oplyser Østjyllands Politi

Billede af røveriet fra overvågningskameraet. Foto: Billede fra overvågningskamera

1 af 3

Den person, som Østjyllands Politi torsdag aften bad henvende sig i sagen om et groft røveri mod en aarhusiansk guldsmed, har nu gjort det, og han har ikke noget med sagen at gøre, oplyser Østjyllands Politi fredag.

Det voldsomme røveri blev begået mandag klokken 10.13 mod Øzkan Guld i Guldsmedgade i det centrale Aarhus af tre maskerede mænd, mens en fjerde ventede udenfor butikken i en bil. Under røveriet blev butiksindehaveren under tumult skåret i ansigtet med en kniv. 

01:15

Her kan du se overvågningsvideoen fra Øzkan's Guld. Vi advarer mod stærke billeder. Videoen er spejlvendt.

Luk video

Torsdag aften gik politiet ud i offentligheden med et billede af en mand, som politiet gerne ville snakke med, da han af udseende ifølge politiet kunne have ligheder med en af gerningsmændene. Manden havde cirka en uge før røveriet været inde i en butik ved siden af Øzkan Guld.

Nu har politiet så snakket med den pågældende mand, og han har intet med sagen at gøre.

- Når vi har sådan en sag, så snakker vi med mange personer, der har observeret noget, og de oplysninger tjekker vi så op på. Og i det her tilfælde viste der sig ikke at være noget i det. Da vi efterlyste den pågældende, hvor vi også sagde, at der ikke var noget, som tydede på, at han havde noget med sagen at gøre, var det for at vi eventuelt kunne lukke det spor i efterforskningen, siger politiassistent Marianne Morgen fra Østjyllands Politi til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Læs også Guldsmed-røveri: Gerningsmænd stadig på fri fod

Østjyllands Politi oplyser, at de fortsat er meget interesseret i at høre fra personer, der kan have oplysninger i sagen om det voldsomme røveri. 

Flugtbilen, en sølvgrå Audi A6.

Under røveriet brugte røverne en flugtbil - en sølvgrå Audi A6 - som var stjålet ved en forhandler i Vejle-området i begyndelsen af oktober, hvor der også blev der stjålet yderligere en bil fra forhandleren. En hvid Audi A4 Sedan.

Den hvide Audi A4 Sedan

I samme døgn blev der stjålet en nummerplade - YX 33 828 - på Gøteborg Allé i Aarhus.

Flugtbilen - den sølvgrå Audi A6 Sedan - blev efter røveriet fundet på en p-plads Skejbyvej i det nordlige Aarhus. Bilen var påsat de stjålne nummerplader YX 33 828, og den hvide Audi A6 er senere blevet fundet på Haremarksvej i Løsning ved Horsens.

SIGNALEMENT

Det er konstateret, at der var tre personer inde i forretningen, der beskrives som:
A: Mand, 20-25 år, 180-185 cm, lys i huden. Iført sort tøj, blå hætte, hvide sko med røde detaljer, kasket med sort/hvid ternet front, sort rygsæk, grå handsker. Bar knivlignende genstand
B: Mand, 20-25 år, 175-180 cm, lys i huden. Iført sort tøj, sort kasket og sorte sko med hvide detaljer
C: Mand, 20-25 år, 185-190 cm, mørk i huden. Iført sort tøj og sort kasket

Har du oplysninger om bilerne, røveriet eller andet i sagen hører Østjyllands Politi gerne fra dig på telefonnummer 87 31 14 48. 

01:37

- Vi håber, de tosser bliver fanget, siger Hüseyin Øzkan, der er søn til guldsmeden, der blev overfaldet. Se et interview med ham her.

Luk video