Rørt rytter afbrød sin tale

Blev kåret til årets motionist ved cykelshow

Foto: Team Rynkeby

Det blev en meget kort takketale, da Niels-Ole Knobauch fra Hjortshøj gik på scenen til Danish Bike Award i går aftes.

Den 62-årige østjyde vandt nemlig prisen som årets motionist for sit arbejde som Team Rynkeby Østjyllands kaptajn gennem mange år.

Prisen vakte så stor glæde, at han ikke kunne holde tårerne tilbage. Midt i talen måtte han derfor stoppe og blot hæve prisen over hovedet, mens han modtog et stort og rørende bifald fra den fyldte sal.

- Den 20 minutters tale, som jeg havde forberedt, fik jeg ikke fyret af. Men jeg fik sagt tak til mit hold og til alle dem, som har støttet mig. Og det var det, jeg allerhelst ville sige, siger Niels-Ole Knoblauch.

Blev selv ramt af kræft

Niels-Ole Knoblauch modtog prisen for sit store engagement i forbindelse med etableringen af et lokalt Team Rynkeby-hold i Østjylland. Og for igennem mere end fem år at have været en af de absolutte drivkræfter i forbindelse med afviklingen af Team Rynkebys årlige tur til Paris til fordel for børn med kræft.

Dette år kom kampen mod kræft dog lidt for tæt på, da Niels-Ole selv fik konstateret kræft og måtte gennemgå en operation og efterfølgende kemokur.

Kræftsygdommen har dog ikke stoppet hans store arbejde på Team Rynkeby, og da Team Rynkeby Østjylland kørte mod Paris i sommer var han igen at finde i feltet - kemobehandlingerne måtte vente til han kom hjem.

- Det har været et rigtig hårdt år for mig. Og derfor er det jo en ekstra belønning at modtage prisen som årets motionist, sagde Niels-Ole, der havde taget turen til København sammen med sin datter.