Romerlys får efterspil

DBU sender røgfyldt kamp i disciplinærudvalg

Arkivbillede

Da AGF spillede forårets første kamp ude mod Esbjerg, var der lidt for meget gang i den på og udenfor tilskuerpladserne, mener DBU.

De tilrejsende AGF-fans havde medbragt en del nødblus, som de fyrede af, så røgen stod tykt ind over Blue Water Arena i Esbjerg. Og en enkelt tilskuer så sit snit til at krydse banen med et tændt romerlys i hånden - før kampen gik i gang.

Var baneløberen fra Esbjerg?

I diverse fodboldfora på internettet diskuteres det nu, om baneløberen var fra AGF eller Esbjerg. En af versionerne lyder, at baneløberen var fra Esbjergsiden, og at hans løb frem mod AGF-tribunen var årsagen til, at flere AGF-fans valgte at kyle deres romerlys ind på banen.

Kampens dommer har uner alle omstændigheder gjort nogle notater om tilskuerne sin indberetning fra kampen, skriver Ekstra Bladet. Og nu reagerer Dansk Boldspil Union ved foreløbig at udbede sig en forklaring fra de to klubber. Derefter vil sagen blive behandlet af unionens disciplinærudvalg.

Det er ikke tilladt at medbringe romerlys, nødblus eller andet kasteskyts til fodboldkampe i Superligaen. DBU har mulighed for at indføre sanktioner mod en klubs tilskuere, hvis forbundets disciplinærudvalg finder, at festlighederne har taget overhånd.

Trods den farverige opbakning fra de tilrejsende AGF-fans tabte AGF forårspremieren med 2-1.