Rødt flertal vil give Aarhus fattigdomsgrænsen tilbage

Den nationale fattigdomsgrænse er afskaffet, men Aarhus får efter al sandsynlighed sin egen på onsdag

S, SF, Enhedslisten og Radikale Venstre forventes til byrådsmødet på onsdag at stemme for, at Aarhus får en fattigdomsgrænse.

- Der var opbakning, da der var 1. behandling i byrådet, og jeg regner det som tæt på 100 procent sikkert, at Aarhus på onsdag har en fattigdomsgrænse, siger Rådmand for Sociale Forhold og Beskæftigelse i Aarhus Kommune Thomas Medom (SF) til tv2oj.dk.

Aarhus har tidligere haft en fattigdomsgrænse, men den forsvandt sammen med den nationale fattigdomsgrænse, som regeringen afskaffede.

- Det giver os mulighed for at følge udviklingen over tid og lave målrettede indsatser mod fattigdom. Vi ser ofte, at fattigdom rammer børn, som jo er dem, der har mindst skyld i det. Det giver dem dårligere vilkår i deres sociale tilknytninger, siger Thomas Medom.

Han peger på, at flere organisationer anbefaler en officiel fattigdomsgrænse og håber, at det kan give konkrete resultater hurtigt.

- Jeg tænker, at vi vil få noget viden om der for eksempel er nogle geografiske områder, der er særligt udsatte, og så kan vi lave initiativer som bolig- eller beskæftigelsesindsatser. Det er også et konkret redskab til at fastholde den offentlige og politiske diskussion om at undgå fattigdom, siger Thomas Medom.

Den konkrete grænse ventes at ligge omkring 103.000 kroner i årsindtægt - samme niveau som den nationale grænse lå på.

Hund i sne

Udbredt sne over store dele af landet i nat

Sundparken Horsens ghetto

play 124 boliger rives ned: - Det er spild af penge

20201013-144325-4-1920x1280we

Motorvej har lange udsigter: Nu er fire borgmestre gået sammen om ny idé

20200424-133559-L-1920x1280we

Doping og narkotika: Østjyllands politi finder stor gevinst på rockerborg

Lige nu
test corona covid-19

liveblog COVID-19 LIVE: 666 er på hospitalet

politibil

Endnu en bøde venter ejeren: Wellnesscenter er fire gange taget i at holde åbent