Rød Smiley! Utilfredshed med arbejdsmiljøet på hospital i Aarhus

Arbejdstilsynet har givet flere anmærkninger for dårligt arbejdsmiljø til Aarhus Universitetshospital

01:49

Aarhus Universitetshospital blev kåret som Danmarks bedste hospital for niende gang i træk i december.

Hos medarbejderne på hospitalet har jublen over den titel dog ikke været stor. Det halter nemlig meget med arbejdsmiljøet på hospitalet i Aarhus.

- I dag løber man simpelthen så stærkt, og der er så travlt på afdelingerne, at man overser ting, fordi der er skåret så meget, at folk har rigtig travlt, siger afdelingsformand ved FOA Aarhus, Inge Jensen Pedersen

Læs også Aarhus-forskere får 19 millioner kroner til kampen mod HIV

 Arbejdstilsynet har flere gange givet anmærkninger til hospitalet for dårligt arbejdsmiljø. Senest har det ført til to røde smileys. Først til Skejby og derefter til afdelingen i Nørrebrogade.

- Den her organisation er i øjeblikket ved at forberede sig til at flytte ud i et nyt byggeri, og det betyder, at der er rigtig mange forandringer også ude i det eksisterende Skejby, siger lægefaglig direktør ved Aarhus Universitetshospital Claus Thomsen.

Men den forklaring køber de ikke ved FOA.

- Selvfølgelig er flytningen en årsag til, at tingene bliver anderledes, men man ved det jo, og man har planlagt det her i rigtig lang tid, siger Inge Jensen Pedersen.

Læs også Begejstret patient: Niels med til at indvie hospital

Arbejdstilsynet har vurderet at arbejdsmiljøet er så dårligt, at de nu har påbudt Aarhus Universitetshospital at få løst problemerne omgående.

- De problemer, som er blevet påpeget her, skal vi have løst i løbet af foråret. Det ligger der også en aftale med Arbejdstilsynet om, siger Claus Thomsen.