Rockerne samler sig i Lystrup

Hells Angels lukker sin afdeling i Esbjerg, og medlemmerne rykker nu til Aarhus-forstaden Lystrup

Hells Angels' klubhus i Lystrup får snart væsentlig flere brugere, da medlemmerne fra rockergruppens afdeling i Esbjerg rykker til Aarhus-området Foto: TV2OJ / Fredrik von Erichsen - Scanpix

Rocker-gruppen Hells Angels (HA) har besluttet at nedlægge sin afdeling i Esbjerg, og medlemmerne bliver så i stedet tilknyttet Aarhus-afdelingen med klubhus på Marøgelhøj i Lystrup nord for Aarhus. Dermed bliver denne Jyllands største.

- Vi lukker i Esbjerg og alle inklusiv prøvemedlemmerne flytter til Aarhus. Klubhuset i Lystrup er mere eller mindre klar til at tage imod os, siger talsmand for HA, Jørn "Jønke" Nielsen, til tv2oj.dk.

Hells Angels flytter ind i Lystrup

Han har også selv planer om at rykke med til Aarhus-forstaden. Hvorfor helt præcist, at skiftet sker, vil den kendte rocker ikke ud med.

- Det er rettidig omhu, uden at vi vil gå mere ind i det. Men jeg vil gerne slå fast, at det ikke er af politiske årsager eller på grund af ballade i Esbjerg, at vi flytter. Ballade ville under alle omstændigheder aldrig kunne presse os ud, forklarer Jørn "Jønke" Nielsen.

Flytningen kommer til at foregå henover sommeren, og fremover forventes det så, at aktivitetsniveauet i og omkring klubhuset på Marøgelhøj vil stige.

Politiet har noteret flytningen

- Når en afdeling bliver fordoblet i medlemstal, er det klart, at der vil komme flere aktiviteter. Men jeg forventer nu ikke, at der sker store ændringer i forhold til i dag, siger talsmanden.

Valget er ifølge "Jønke" faldet på Aarhus, fordi det er Danmarks næststørste by, og så er det den nærmeste afdeling fra Esbjerg.

- Vi har en afdeling i Vejle, der lige nu er frosset, men kan åbne op igen. Men den tætteste aktive afdeling er så den i Aarhus, fortæller Jørn "Jønke" Nielsen.

Udenlandske rockere til DK

I Jylland har HA derudover to afdelinger i Aalborg og en i Randers.

Østjyllands Politi har ikke mange kommentarer til udvidelsen af afdelingen i Lystrup.

- Vi har noteret os, at de lukker afdelingen i Esbjerg og flytter hertil. Ellers har vi ikke yderligere at sige, lyder det fra politiet.