Rock Dogs var yngste deltagere ved musikkonkurrence: - Vi må bare nyde det

Søndag blev regionsfinalen i DMF M8, en musikkonkurrence for ungdomsbands, afholdt på spillestedet Train i Aarhus

02:37

VIDEO: - Det skal være 'tight', og det skal sgu svinge. Det var opskriften for Rock Dogs på en succesfuld optræden på Train i Aarhus.

Rock Dogs er navnet på et band, fem drenge fra Gl. Rye og Ry har dannet. Søndag eftermiddag gjorde de sig klar til deres livs største koncert.

De skulle deltage i DMF M8. En musikkonkurrence for ungdomsband i Midtjylland. Otte bands var udvalgt efter semifinalerne og finalen fandt sted søndag på spillestedet Train i Aarhus.

- Det er en kæmpe omvæltning for os at skulle ud og spille sådan et stort sted. Men vi må jo bare nyde det, siger forsanger i Rock Dogs Victor Lundsgaard.

Det er en kæmpe omvæltning for os at skulle ud og spille sådan et stort sted. Men vi må jo bare nyde det.

Victor Lundsgaard, forsanger i Rock Dogs

Alle kommuner i Region Midtjylland var blevet inviteret til at stille med ungdomsbands, og Rock Dogs var klart de yngste deltagere, der gik på scenen i Aarhus.

- Det skal være 'tight', og det skal sgu svinge. Det skal eddermame svinge, ellers er der ikke nogen, der gider at komme og høre det, siger Victor Lundsgaard. 

Læs også 'Vikingen fra Langå' efter Eurovision-finale: - Vi tog en chance

Hvert band havde et kvarter til at vise, hvad de kunne. Da Rock Dogs havde været på scenen, var de bestemt glade for deres optræden.

- Det gik super godt. Det gik bedre end forventet. Det lød til, at publikum var rigtig glade for det, siger trommeslager Marcus Rundell. 

Præmie på 20.000 kroner

Bagefter var det ellers op til dagens tre dommere at bedømme, hvilket band der skulle vinde konkurrencen.

- Vi lægger meget vægt på, at det er personligt og originalt. At der er noget på hjertet og noget på spil, lyder det fra dommer ved DMF M8 Claus Arvad, der til dagligt selv er medlem af bandet White Album.

Læs også Royalt fødselsdagsløb hitter: Tusindvis vil løbe med kronprinsen

Det blev ikke Rock Dogs, som dommerne kårede til vinder af konkurrencen. Smiling Chairs fra Aarhus løb med titlen og en dertilhørende præmie på 20.000 kroner til bandkassen.

Dagens konkurrence var arrangeret af Dans Musikerforbund, Statens Kunstfond og musikskolerne i Region Midtjylland.  

Andre steder i Østjylland har musikken også været i fokus denne weekend. Blandt andet i Langå, hvor mange lokale beboere lørdag var samlet for at heppe på den lokale helt Jonas Flodager Rasmussen, der deltog i det europæiske Melodi Grand Prix. Se mere herunder:

01:38

VIDEO: Før lørdagens Melodi Grand Prix var TV2 ØSTJYLLAND både med i Lissabon og til forberedelserne i Langå.

Luk video