Robotterne indtog Aarhus og dystede om en plads til VM

Unge robotentusiaster mødtes i Aarhus

Robotterne indtog for alvor Aarhus lørdag, hvor unge robotentusiaster i alderen 16 til 19 år dystede om en plads til VM i robotteknologi i Qatar senere på året. Og som noget nyt sender Danmark i år også et hold universitetsstuderende af sted.

Unge fra hele landet var lørdag samlet for at vise, at netop deres robotter har, hvad der skal til for at klare sig i den internationale robotkonkurrence.

Gennem de seneste ti år har Institut for Datalogi på Aarhus Universitet afholdt konkurrencen for at inspirere unge gymnasieelever til at vælge it-uddannelser.

Bowlende robot

Lørdag var Andreas Toft og Martin Ravnkilde, begge ingeniørstuderende fra Aarhus, også mødt frem til arrangementet. De har sammen med deres bowlende robot kvalificeret sig til World Robot Olympiad i Qatar for universitetsstuderende.

- Vi har fået lidt til at virke, og så har vi bygget lidt mere på, indtil vi så stod med det, som vi har i dag, siger Andreas Toft om robotten.

Selvom der stadig er lang vej igen, før robotten er perfekt, har de to studerende allerede nu kvalificeret sig til at skulle repræsentere Danmark som de første universitetsstuderende ved konkurrencen i Qatar.

- Det er rimelig vildt, og det er en fed bonus, vi har fået, at vi kan få lov til at komme ud og vise vores produkt i udlandet og se, hvordan de andre har valgt at løse deres ting. Og måske kan vi få nogle forbindelser og jobmuligheder bagefter, siger Martin Ravnkilde.

Du kan se mere om dagens konkurrence og møde den bowlende robot i tv-indslaget øverst på siden.

Rikke Christensen

playMor frygter for søns trivsel efter skolebesparelser

Bare Vin

play SoMe-shopping hjælper trængte virksomheder: Vin-banko og fremvisning af tøj hitter

karen_klarbaek.jpg

Krisen har ikke ramt Karen: Hun sælger masser af garn

Mobilepay

Telefon-svindlere narrede ældre kvinder

Skærmbillede 2021-01-22 kl. 09.15.49

play 2020 slog alle rekorder: Travlhed som aldrig før på genbrugsstationerne

20201123-124830-L-1920x1338we

Britisk variant spreder sig i Danmark