Robotten Cille hjælper demente

Gennem hård fysisk træning, hjernetræning og social træning kan symptomerne ved demens mindskes

Det er i dag, 21. september, International Alzheimers Dag, og det bliver markeret flere steder i Østjylland. På DemensHjørnet i Aarhus blev robotten Cille mandag morgen vist frem.

Cille er en hjernetræningsrobot, og den skal være med til både at forebygge demenssygdomme og forbedre livskvaliteten for dem, der er blevet demente.

- Robotten stiller nogle opgaver, som skal løses. Det fantastiske ved robotten er, at det er sammensatte opgaver. Man skal ikke bare sidde ved en computer for sig selv og løse sudoku, kryds og tværs, eller hvad det kunne være, siger Lissie La Cour, der er demenschef i Aarhus Kommune.

- Robotten udfordrer en ved, at den taler til en, den beder en om at gøre noget enten på skærmen eller på gulvet. Så man skal være fysisk aktiv, man skal være social aktiv med robotten og læreren, og man skal kunne løse opgaven på sin egen skærm. Det gør, at vi stiller store krav til hjernen, og det er der træningen opstår, fortsætter hun.

Robotten indgår i en samlet træningspakke, som DemensHjørnet tilbyder, hvor der både indgår hård fysisk træning, hjernetræning og social træning.

- Når man indgår i det, så kan vi se her efter halvandet år, at man kan forhale de symptomer, der følger med demenssygdomme, siger Lissie La Cour.

I videoen øverst på siden kan du møde robotten Cille og høre mere om, hvordan hun kan hjælpe personer med demens.

Anette Lykke Petri

Politiet inddrages i smitteopsporing

Museum Østjylland

play VIDEO: Kæmpe lager sikrer østjysk historie

john Møller Kørerlærer

play Alle køreprøver udsat igen: Kasper må se langt efter sit kørekort

Nick Hækkerup

Regeringen vil indføre krav om isolation efter rejser

Jørn Okbo jazzbutikken

play VIDEO: Mød manden der satte Aarhus på jazzens verdenskort

sø is vinter kulde frost

Politiet advarer om livsfare efter flere anmeldelser om leg på tynd is